Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg og Kowalczyk i krangel: - Er det der lov?

Uenige om skyld.

OPPGITT: Ingvild Flugstad Østberg etter målgang da hun røk i kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
OPPGITT: Ingvild Flugstad Østberg etter målgang da hun røk i kvartfinalen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PYEONGCHANG (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg og polske Justyna Kowalcsyk røk begge ut av samme kvartfinaleheat på OL-sprinten. Rett før oppløpet havnet duoen i kluss ved en sporveksling.

Og etter løpet fortsatte krangelen. Der begge var skuffet, og uenige om hvem som hadde skyld i situasjonen.

- Jeg så henne ikke etter at vi var i mål. Jeg tenkte at hun fikk komme til meg, om det var noe hun ville si. Det var kanskje for mye å be om, sier Østberg til Dagbladet etter løpet.

- Hun kommer over skiene mine og jeg mister all fart. Det er ekstra bittert når sånt skjer, og jeg føler meg bra, sier Østberg.

Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Kowalczyk var i likhet med den norske løperen skuffet. Og ville ha en unnskyldning.

- Du så akkurat som meg hva som skjedde. Jeg var bak Ingvild, og hun hoppet inn foran meg. Jeg ønsker en unnskyldning, sier Kowalczyk til Dagbladet.

Østberg forteller at hun følte seg fin - og at hun hadde et godt utgangspunkt - før situasjonen med Kowalczyk oppsto noen hundre meter før mål.

- Er det der lov? Da er det mange som kan gjøre mye rart i løypa. Jeg hadde et fint spor. Det er kjedelig altså, sier Østberg.

GULLDAG: I dag er ingen ringere enn Oddvar Brå gjest i Dagbladets OL-studio. Her får du blant annet alt om dagens sprint. Med Esten O. Sæther som Dagbladets sportskommentator, og Ingrid Cogorno som programleder. Vis mer

- Jeg ble oppgitt. Det var motbakken jeg fryktet mest og jeg hadde bestemt meg for å være foran Kowalczyk. Jeg skjønner ikke hva annet jeg kunne gjort annerledes, sier Østberg, etter exiten i kvartfinalen.

Stina Nilsson fra Sverige tok OL-gullet, foran Maiken Caspersen Falla på sølvplass. Bronsen gikk til Julia Belorukova (OAR) fra Russland.

Kathrine Harsem og Østberg måtte si takk for seg allerede i kvartfinalen. Heidi Weng var sjanseløs i semifinalen og ble sist i sitt heat.

Live-published photos and videos via Shootitlive

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!