Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg og Mikkelsen kjemper i toppen i Rally Mexico

Spenning før siste dag.

I TOPPEN: Bare fire sekunder skiller Mads Østberg fra Andreas Mikkelsen på andre- og tredjeplass før siste dag i Rally Mexico.  EPA/Ulises Ruiz Basurto
I TOPPEN: Bare fire sekunder skiller Mads Østberg fra Andreas Mikkelsen på andre- og tredjeplass før siste dag i Rally Mexico. EPA/Ulises Ruiz Basurto Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Bare fire sekunder skiller Mads Østberg fra Andreas Mikkelsen på andre- og tredjeplass før siste dag i Rally Mexico.

Østberg ligger ett minutt og 15 sekunder bak regjerende verdensmester Sebastien Ogier før de siste tre fartsprøvene på grusen i den mexicanske høyden. Bak Østberg følger Andreas Mikkelsen som kjørte raskest av alle på den siste fartsprøven lørdag. Volkswagen-føreren ligger bare 4,5 sekunder bak Østbergs Citroën.

- Dette går akkurat som planlagt. Vi kjører på jevnt og trutt, tar ingen sjanser, men skaffer oss viktig erfaring. Det kjennes derfor ekstra bra at vi nå ligger på tredje totalt, sier Mikkelsen.

Han ser med spenning fram mot rallyets siste dag, men mener det er urealistisk å tro på seier, i hvert fall i årets utgave.

- Det er selvsagt steder der jeg kunne ha gasset på enda mer, men jeg holder meg til planen og risikerer ingenting. Det kommer til å bli en spennende siste dag. Jeg er veldig fornøyd med jobben som vi har gjort så langt. Nå gjelder det bare å fullføre og skaffe seg erfaring nok til å vinne dette løpet neste år, sier Mikkelsen.

Rally Mexico er en spesiell VM-runde. Flere av fartsprøvene kjøres på over 2.700 meters høyde.

Det gjenstår tre prøver på rallyets siste dag. Søndagen starter til gjengjeld med rallyets lengste prøve på hele 55,82 kilometer.

(NTB)

Hele Norges coronakart