Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg om duellen med Johaug: - Sikker på at jeg taper

Drama i Tour de Ski.

PÅ PALLEN IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg (t.h.) tok tredjeplassen på fem kilometeren i Toblach i dag. Amerikanske Jessica Diggins overrasket med seier, mens Heidi Weng ble nummer to. Foto: NTB Scanpix
PÅ PALLEN IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg (t.h.) tok tredjeplassen på fem kilometeren i Toblach i dag. Amerikanske Jessica Diggins overrasket med seier, mens Heidi Weng ble nummer to. Foto: NTB Scanpix Vis mer

TOBLACH (Dagbladet): - Det er jo helt sjukt. Bare halvannet sekund fra seieren her, og jeg har fortsatt både ledertrøya og sprinttrøya i Tour de Ski og det er bare to løp igjen.

- Jeg trodde ikke det skulle være mulig, ærlig talt, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Men det er det så definitivt. Etter seks løp i årets Tour de Ski leder hun fortsatt. Faktisk økte hun ledelsen på Therese Johaug etter tredjeplassen på fem kilometeren med individuell start i Toblach i dag.

Bare halvannet sekund skilte mellom vinner Jessica Digging, toer Heidi Weng og treer Flugstad Østberg.

Tredjeplassen ga fem bonussekunger, og avstanden ned til jaktende Therese Johaug er 25 sekunder før de to siste rennene i Val di Fiemme lørdag og søndag.

Det er langtfra nok, mener hun selv.

- Jeg våker jo hver dag og er forberedt på å miste ledertrøya. At jeg kan reise til Val di Fiemme med den er sprøtt. Men det vil ikke vare helt opp til toppen av Alpe Cermis.

Ikke bare flaks - Det er kanskje defensivt å si, men jeg er jo realitisk også. Og jeg vet hvor god Therese Johaug er til å gå opp bratte bakker. Alle har sett hvordan hun har gjort det før om åra. Sist gang jeg gikk opp den bakken tapte jeg visst over fire minutter. Og så mye bedre er jeg ikke blitt, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Kanskje ikke, men at hun har blitt en vesentlig bedre skiløper denne vinteren, er det ingen tvil om. Det endelige gjennombruddet som distanseløper er vel etablert.

Hun kom på pallen i mini-touren i Kuusamo, hun ble nummer to i Davos før jul, og fulgte opp i v-cupen i Toblach. Her i Tour de Ski har hun vært i teten på alle distanserennene.

- Første gang tenkte jeg at det var jo flaks. Andre gang tenkte jeg, jøss, enda litt flaks. Nå kan jeg vel nesten ikke gjøre det lenger. Jeg må vel innse at jo, jeg har blitt bedre, sier hun.

Et kjør - Hva overrasker deg mest med deg selv om det du opplever i denne Tour'en?

- Det er vel en blanding av at jeg har vært stabilt bra på distanse og at jeg har restituert såpass bra fra løp til løp. Det er jo et kjør dette her, men konkurranser nesten hver dag.

- Men jeg følger meg skikkelig sliten nå. Jeg kjenner det godt. Det var syra fra start til mål i dag.

Det er ikke Ingvild Flugstad Østberg alene om. Alle er slitne etter seks skirenn på ei uke.

- Det er lenge siden jeg har gjort så mange konkurranser på så få dager. Noen var kanskje skeptiske til om min kropp skulle klare å restituere så bra. Jeg er jo ganske eksplosiv og har en sånn tyke muskulatur som kanskje bruker litt lenger tid på å restituere seg. Jeg prøver å være flink på det, og det har gått bra selv om jeg er overrasket hver morgen over at kroppen kjennes så bra ut som den faktisk har gjort - hittil.

Likevel, å bli med på noen seiersspekulasjoner nekter Ingvild plent.

- Men forstå meg rett, jeg gir meg aldri og skal kjempe det jeg kan jeg. Men at det er jeg som kommer først opp den bakken på søndag, det er jeg ganske trygg på at ikke skjer.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media