Østberg overtar Mikkelsens kartleser

- Jeg er utrolig fornøyd.

NY KARTLESER: Ola Fløene, som har vært Andreas Mikkelsens kartleser på vei mot rundeseier og VM-bronse i rally, skal neste år sitte ved Mads Østbergs side isteden.
Foto: Micke Fransson / TT
NY KARTLESER: Ola Fløene, som har vært Andreas Mikkelsens kartleser på vei mot rundeseier og VM-bronse i rally, skal neste år sitte ved Mads Østbergs side isteden. Foto: Micke Fransson / TTVis mer

Ola Fløene, som har vært Andreas Mikkelsens kartleser på vei mot rundeseier og VM-bronse i rally, skal neste år sitte ved Mads Østbergs side isteden.

Avtalen ble inngått søndag, noen dager etter at Østbergs kartleser Jonas Andersson signerte for Mikkelsens management.

- Da Jonas ringte meg med beskjed om at han hadde takket ja til et tilbud om å bli kartleser i teamet til blant andre Pontus Tidemann og Andreas Mikkelsen, ble jeg satt ut noen minutter, jeg innrømmer det, skriver Østberg i en pressemelding søndag.

- Så satte jeg meg raskt ned med teamet, og vi laget en liste over hvem som kunne erstatte Jonas.

Han forteller at to kandidater stilte til test og gjorde det bra, men at Fløene fikk jobben.

- Han oppfylte samtlige av kriteriene vi satte opp. Jeg er utrolig fornøyd med at Ola og jeg i dag gjorde en avtale om at vi blir et lag i tiden framover. Avtalen er langsiktig. Vi gleder oss til å komme i gang med forberedelsene og ser fram til å kjempe om plasseringer i toppen i årene som kommer.

For tidlig Fløene (46) skulle etter planen være kartleser for Mikkelsen bare ut neste sesong, og han begrunner det med sitt valg om å bytte beite.

- Jeg har hatt en veldig bra tid som kartleser for Andreas Mikkelsen og er stolt av resultatene vi har fått sammen. Jeg er også veldig fornøyd med å ha vært en del av Volkswagen-teamet som har dominert rally-VM de to siste årene, sier han i pressemeldingen.

- Da jeg fikk henvendelsen fra teamet til Mads ble jeg likevel interessert, fordi min tid som kartleser for Andreas var begrenset til ett år, ut 2016-sesongen. Jeg er ikke klar for å gi meg med rally så tidlig og føler at jeg har mange år igjen på toppnivå.

Vil bli mester Mikkelsen og Fløene vant Rally Catalunya i oktober, og de endte på 3.-plass i VM-sammendraget. Østberg ble nummer fire i sin Citroën, men neste år kjører han Ford etter at Citroën tar pause fra rally-VM.

- Mads er en av de beste førerne, som kanskje ikke har sittet i den mest konkurransedyktige bilen de siste årene. Jeg har lyst til å bli verdensmester, og jeg tror muligheten er større med en langsiktig avtale med Mads enn den ville vært om jeg kjørte med Andreas neste år, sier Fløene.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram