Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg på pallen for første gang i karrieren

I sekundstrid om seieren helt til slutt.

SNØFRESERE: Mikko Hirvonen kjørte fort som førstemann på de svenske snødekte veiene i morgentimene, og etterlatte seg en sky som alle konkurrentene måtte slite med. Mads Østberg (bildet) ble til slutt nummer to bak finnen.
Foto: Micke Fransson / SCANPIX
SNØFRESERE: Mikko Hirvonen kjørte fort som førstemann på de svenske snødekte veiene i morgentimene, og etterlatte seg en sky som alle konkurrentene måtte slite med. Mads Østberg (bildet) ble til slutt nummer to bak finnen. Foto: Micke Fransson / SCANPIX Vis mer

(Dagbladet): Mads Østberg klarte ikke å ta de siste få sekundene på Mikko Hirvonen på avsluttende fartsprøve i Rally Sverige, men andreplassen vil nordmannen være strålende fornøyd med.

Til slutt var Østberg 6,5 sekunder bak sin finske rival - og den første palllplassen i WRC-karrieren er et faktum.

- Det er utrolig. Vi har kjempet hardt hele helgen, og i dag var det vanskelig. Jeg prøvde så vidt å ta igjen Mikko, men jeg turde ikke presse alt jeg kunne ettersom han var så rask. Men jeg er åpenbart veldig fornøyd med resultatet, sier Østberg til wrc.com.

Hirvonen vant dagens tre første fartsprøver, mens Jari-Matti Latvala vant den 20. og den 21. prøven. Sebastien Ogier tok den avsluttende.

Latvala tok også tredjeplassen til slutt.

Solberg falt til femteplass
Petter Solberg var nummer tre ved starten i morges, men falt til slutt til en femteplass etter flere problemer.

Blant annet måtte nordmannen skifte støtdempere i løpet av dagen, før han måtte overlate rattet til kartleser Chris Patterson før siste fartsprøve.

Fredag ble Petter tatt for råkjøring på vanlig vei mellom to fartsprøver av svensk politi, og bøtelagt av rallyarrangøren.

2003-verdensmester Solberg har i tillegg pådratt seg to ganger 10 sekunder i tidsstraff underveis.

Hirvonen i storslag Mikko Hirvonen har nå vunnet 13 VM-runder i rally, og med seieren i Sverige tangerer han Petter Solbergs antall triumfer.

Mads Østberg har aldri tidligere vært på seierspallen i rally-VM.

Vinneren av VM-runden i Värmland ble tidenes første med 1,6 liters turbomotorer.

Henning Solberg, Anders Grøndal og Eyvind Brynildsen brøt løpet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling