PRIVATFØRER: Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson har notert prøveseier og ligger meget godt plassert til service i Hagfors. Foto: AFP/JONATHAN NACKSTRAND
PRIVATFØRER: Mads Østberg og kartleser Jonas Andersson har notert prøveseier og ligger meget godt plassert til service i Hagfors. Foto: AFP/JONATHAN NACKSTRANDVis mer

Østberg på pallen i Rally Sverige

Vant prøve, mens Petter Solberg snurret.

• Prøve for prøve: Følg rallyet på WRCs hjemmeside

(Dagbladet): Mads Østberg viste allerede på superspesialen i går kveld at han mener alvor i årets Rally Sverige.

I dag tidlig fulgte han opp med seier på SS2 til Mitandersfors. Det er VM-rundens lengste prøve på 27 km, der Peter Solbergs hus ligger langs veien.

10 sek. bak Hirvonen Samtidig kjørte 24-åringen fra Moss opp i ledelsen i VM-runden.

På SS3 i formiddag tapte Østberg forspranget og vel så det, men etter SS4 og SS5 kjørte privatkjøreren seg opp på pallen på nytt.

Når bilene skal inn på service ligger østfoldingen på en sterk tredjeplass i VM-rallyet. 10,3 sekunder bak Mikko Hirvonen i tet som står med to strake prøveseirer.

Den finske veteranen har igjen 2,9 sekunder til landsmannen Jari-Matti Latvala - Fords førstefører -  på 2. plass.

Vil ikke kjøre ut - Det var en god prøve, og vi prøve å presse på. Hirvonen gjør det bra, det er vanskelig å holde like høy fart som han. Jeg kunne presset på mer, men jeg vil helst ikke kjøre ut av rallyet. Derfor kommer jeg til å ta det rolig i ettermiddag, sier Østberg ifølge Motors TV.

På de to siste prøvene klatret Østberg forbi Petter Solberg, 37-åringen fra Spydeberg lå helt oppe på 2. plass etter SS3. Men så snurret Solberg på SS4 og mistet 15 sekunder.

Nå har han 14,6 sekunder opp til Citroen-fører Hirvonen, de tre siste sekundene mistet han på SS5.

I FARTA: Petter Solberg overbeviste stort i sin Ford Fiesta WRC i dag tidlig i VM-runden i Sverige, så bommet han og mistet 15 sekunder. Foto: AP/Micke Fransson/SCANPIX
I FARTA: Petter Solberg overbeviste stort i sin Ford Fiesta WRC i dag tidlig i VM-runden i Sverige, så bommet han og mistet 15 sekunder. Foto: AP/Micke Fransson/SCANPIX Vis mer

- Det var en trøblete prøve, med mange vanskelige svinger flere steder. Jeg tror jeg tapte tid til gutta bak meg, sier Solberg.

Tidligere på dagen syntes han kjøringen fungerte perfekt.

- Alt sammen er absolutt fantastisk, sier Solberg - før han snurret.

Loeb straffet Verdensmester Sebastien Loeb, lagkamerat med Hirvonen, fikk tidsstraff på 10 sekunder på SS2. Totalt ligger franskmannen på 4. plass.

Det kjøres ti prøver i VM-runden i dag, og VM-rallyet avsluttes først søndag.