PÅ PALLEN: Mads Østberg og Jonas Andersson. Foto: 
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
PÅ PALLEN: Mads Østberg og Jonas Andersson. Foto: Foto: Gorm Kallestad / ScanpixVis mer

Østberg på pallen i Rally Sverige

Vant duellen med Petter Solberg.

Mads Østberg vant duellen med Petter Solberg og tok tredjeplassen i Rally Sverige søndag. Finske Jari-Matti Latvala tok seieren.

Østberg og Solberg utkjempet en tett duell om den siste pallplassen, men Solbergs punktering på tredje siste fartsprøve avgjorde. Han tapte et halvt minutt, og plutselig var Østberg 25 sekunder foran.

- Det er veldig mye stein i ett parti. Jeg kom borti en av dem, og det var det. Veldig skuffende, sa Solberg til wrc.com.

Østberg vant fartsprøven selv om han hevdet at han kjørte på det sikre.

- Jeg var forsiktig, for jeg prøvde å spare dekkene til neste fartsprøve, sa Østberg, og det var tydeligvis lurt.

Latvala, som er lagkamerat med Solberg i Fords fabrikklag, ledet foran den siste dagen av VM-rallyet og forsvarte ledelsen selv om også han punkterte på tredje siste fartsprøve. Han tapte mye av forspranget til landsmannen Mikko Hirvonen og hadde bare 8,4 sekunder å gå på foran de to siste prøvene.

- Jeg traff en stein jeg aldri har sett før på denne prøven. Jeg så den ikke før jeg kjørte på den, sa Latvala, som presset på de to siste prøvene og sikret seieren 16,6 sekunder foran Citroën-fører Hirvonen.

Solberg måtte nøye seg med fjerdeplass, men han slo iallfall VM-tittelgrossisten Sebastien Loeb, som hadde en problemfylt helg. Han var oppe på 5.-plass søndag før en tur utenfor veien, en snurring og en punktering sendte ham bak Jevgenij Novikov igjen.

(NTB)