PÅ PALLEN: Mads Østberg ble til slutt nummer tre i Rally Portugal. Foto: Luis Forra, EPA / NTB Scanpix
PÅ PALLEN: Mads Østberg ble til slutt nummer tre i Rally Portugal. Foto: Luis Forra, EPA / NTB ScanpixVis mer

Østberg på tredjeplass i Rally Portugal

Sebastien Ogier vant.

Franske Sebastien Ogier avsluttet best og vant årets fjerde VM-runde i rally i Portugal i dag. Mads Østberg tok tredjeplassen foran to andre nordmenn i sitt favorittløp.

Rally Portugal var så å si avgjort før dagens tre avsluttende fartsprøver. Ogier hadde en komfortabel ledelse til toer Mikko Hirvonen, som igjen hadde en trygg ledelse til Østberg.

Riktig nok spiste nordmannen inn noen sekunder da han vant SS15, den nest siste fartsprøven, foran Hirvonen og Andreas Mikkelsen. Men han var ikke nær 2.-plassen i rallyet.

Ogier avsluttet med seier på SS16 og endte 43,2 sekunder foran Hirvonen. Ytterligere halvminuttet bak var Østberg, som vant grusrallyet i Portugal i 2012.

Søndagens mest spennende duell var kampen om fjerdeplassen mellom de norske førerne Andreas Mikkelsen og Henning Solberg.

Mikkelsen tok seg forbi Solberg på SS15 og så seg ikke tilbake. Til slutt endte han 20 sekunder foran landsmannen.

Spanjolen Dani Sordo, som lå på fjerdeplass før siste dag, måtte gi seg på grunn av en ødelagt drivaksel på dagens første fartsprøve.

Sebastien Ogier har vunnet tre av sesongens fire VM-runder så langt. Han fikk en komfortabel ledelse i sammendraget ettersom finnen Jari-Matti Latvala endte helt nede på 14.-plass i Portugal.

(NTB)