Østberg på tredjeplass på første dag av Rally Finland

Mikkelsen på åttendeplass.

 TREDJE:  Mads Østberg kjørte inn til en tredjeplass på første dag av Rally Finland. Østberg vant også en av de første seks fartsprøvene. Foto: REUTERS / Mikko Stig / Lehtikuva / NTB Scanpix
TREDJE: Mads Østberg kjørte inn til en tredjeplass på første dag av Rally Finland. Østberg vant også en av de første seks fartsprøvene. Foto: REUTERS / Mikko Stig / Lehtikuva / NTB ScanpixVis mer

Mads Østberg kjørte godt og vant en av torsdagens seks fartsprøver i Rally Finland. Han er nummer tre i sammendraget etter første dag.

Den norske Ford Fiesta-kjøreren er 8,9 sekunder bak ledende Thierry Neuville fra Belgia.

Før start på de raske grusveiene uttalte Østberg at han gledet seg. - Det ser ut som om alt skal fungere og jeg har en god følelse, sa han.

Torsdag beviste han at mye fungerer som det skal. Østberg vant den femte fartsprøven.

I likhet med Neuville kjørte også Sebastien Ogier raskere enn Østberg. Franskmannen er 5,2 sekunder bak Neuville.

- På den siste prøven var det så glatt og sleipt at det ble viktigere å sikre plasseringen, enn å prøve å vinne sekunder. I morgen er det en helt ny dag hvor vi helt klart skal fortsette å pushe, sa Østberg.

Andreas Mikkelsen gjorde det også godt torsdag og la seg inn på 8.-plass, 23,4 sekunder bak ledertiden.

Seks nye fartsprøver venter fredag. Totalt skal 350 kilometer fordelt på 23 fartsprøver kjøres i Rally Finland, som avsluttes lørdag kveld.

(NTB)