BESTENOTERING:  Mads Østberg kjørte til en annenplass i Rally Italia. Det er den beste nordmannen har oppnådd i rallyet.
Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
BESTENOTERING: Mads Østberg kjørte til en annenplass i Rally Italia. Det er den beste nordmannen har oppnådd i rallyet. Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpixVis mer

Østberg sikret annenplassen på Sardinia

Endte 1.23 minutt bak VM-lederen Sebastien Ogier.

Mads Østberg trygget annenplassen på de siste fartsprøvene i Rally Italia Sardinia søndag. Han endte totalt 1.23 minutt bak VM-lederen Sebastien Ogier.

Det var Østbergs beste plassering i det italienske rallyet noensinne. Fjerdeplassen fra 2012 var inntil søndag hans bestenotering.

Dette har vært en fantastisk helg. Vi startet forsiktig på fredag, med uhellet i Argentina i tankene, men etter hvert som selvtilliten kom tilbake kom også rytmen, sier Østberg i en pressemelding.

Den norske Citroën DS3-føreren slo finske Jari-Mati Latvala med 9,7 sekunder i kampen om å bli nest best på Sardinia.

Østberg startet søndagen med å vinne den 14. fartsprøven foran Andreas Mikkelsen. Sistnevnte ble nummer fire sammenlagt og var 2.39 minutter bak Ogier.

Mikkelsen var raskest under rallyets avsluttende «power stage». Dermed sikret Mikkelsen seg tre VM-bonuspoeng. Latvala tok to poeng som nest raskest, mens Ogier fikk ett.

Lørdag hadde vi «fighten» med Andreas Mikkelsen. Planen var å holde han bak meg. Han fikk problemer på ettermiddagen, men vi hadde ingen problemer med å kjøre på hans mellomtider og viste at vi kunne kjøre på om skulle bli nødvendig, sier Østberg om kampen med landsmannen.

Henning Solberg endte på sjuendeplass i sammendraget. Han var over sju minutter bak Ogiers vinnertid.

Neste VM-runde går i Polen mellom 27. og 29. juni.

(NTB)