Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østberg skal bruke premiepengene på å sponse samboeren

- Det renner ikke så mye penger inn der.

EN SEIER: Ingvild Flugstad Østberg jublet over andreplassen i Tour de Ski. - Det beste jeg kunne oppnådd, sier hun.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
EN SEIER: Ingvild Flugstad Østberg jublet over andreplassen i Tour de Ski. - Det beste jeg kunne oppnådd, sier hun. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Hun var så sliten, så sliten, da hun klemte ut av seg et spinkelt «ja» idet hun skled over målstreken på toppen av monsterbakken Alpe Cermis. 

- Det var en lettelse å nå toppen. Jeg så den Viessmann-buen noen hundre meter før mål, men så var ikke det mål likevel. De siste skiltene med 600 og 400 meter føles så mye lenger enn når du går flatt. Det var en kamp mot meg selv for å komme i mål, sier Ingvild Flugstad Østberg til Dagbladet. 

Andreplassen i Tour de Ski var en seier for henne. Hun hadde ikke forventet at hun skulle vinne med bakkespesialisten Therese Johaug i hælene.

Trengte mer tid
De 38,7 sekundene hun ledet med ut på den siste jaktstarten var aldri i nærheten av å være nok, og allerede i bunnen av bakken forsvant Johaug forbi og ut av syne. 

- Det var to forskjellige verdener, sier Flugstad med et smil om hvordan hun oppfattet øyeblikket Johaug parkerte henne i bakken. 

Tilsammen tapte hun ganske nøyaktig tre minutter på den ni kilometer lange kraftprøven. 

- Det var jo det jeg sa, men det er ingen som har trodd på meg. Jeg har sagt hele tida at jeg måtte hatt tre minutter, og det var vel det det ble. Jeg er ikke så dum, jeg, skjønner du. Jeg er ganske realistisk og vet hvordan ting ligger an, sier hun med et smil. 

Sponsing av samboeren
Før sesongen så hun ikke for seg at hun kunne være med å kjempe om pallen sammenlagt i touren. Nå, etter åtte gjennomførte etapper står hun med like mange pallplasser. 

Det lover godt for en framtidig Tour-seier, selv om hun ikke tror hun noensinne vil være i stand til det. 

- Akkurat det med Tour de Ski, det er såpass ekstremt det med den sistebakken at da må jeg gjøre noen grep for å bli veldig god på akkurat det. For å vinne Tour de Ski. Men Marit har jo klart det, så det er mulig, men jeg må jo bli et minutt eller to bedre på sisteetappen, pluss at jeg må lede med mer. 

Andreplassen ga henne en pen premiepott, og tilsammen i hele Tour de Ski har hun tjent godt over 700 000 kroner på suksessen. 

- For å være helt ærlig så er det veldig i andre rekke, men jeg får sponse han der skøyteløperen som er samboeren min. Det er ikke så mye penger som renner inn der, så jeg får gi litt til ham, sier hun om samboer og landslagsløper Christoffer Rukke mens hun ler.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media