SLAPP LAGVENNINNE FORBI: Ingvild Flugstad Østberg lot Kristin Størmer Steira gå til finale vel vitende om at hun selv kunne ryke ut.
Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
SLAPP LAGVENNINNE FORBI: Ingvild Flugstad Østberg lot Kristin Størmer Steira gå til finale vel vitende om at hun selv kunne ryke ut. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Østberg slapp Steira forbi seg like før mål

- Jentene var selv enig innad i laget at de skulle gjøre det på denne måten, sier Skinstad.

(Dagbladet): Det var i semifinalen på dagens sprint at det spesielle skjedde. Ingvild Flugstad Østberg lå an til å bli nummer to i sitt semifinaleheat bak Kikkan Randall, men valgte i stedet å la Kristin Størmer Steira seile over mållinja først. Sistnevnte ligger bedre an i Tour de Ski-sammendraget.

Du kunne se tydelig på ansiktsuttrykket at det var en vanskelig avgjørelse for Flugstad Østberg, samtidig som Størmer Steira kastet seg rundt halsen for å takke for gesten. Ifølge svenske Expressen var det den norske ledelsen som stod på linja og beordret Østberg til å bremse før mål.

TAKKNEMLIG:
Kristin Størmer Steira gledet seg over at hun fikk delta i finalen.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
TAKKNEMLIG: Kristin Størmer Steira gledet seg over at hun fikk delta i finalen. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Det mener Åge Skinstad er feil.

- Jentene var selv enig innad i laget at de skulle gjøre det på denne måten. Det var ingen stallordre, sa Åge Skinstad, langrennssjef i Norges Skiforbund til NTB.

Utrolig flott - Det var utrolig flott det hun gjorde. Ikke bare i semifinalen, men også i kvartfinalen der jeg fikk henge på hennes rygg. Hun hjalp meg mye i dag, sa Steira til NRK.

FIKK BELØNNING TIL SLUTT: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Heidi Weng kunne jubler for pallplass.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FIKK BELØNNING TIL SLUTT: Ingvild Flugstad Østberg (t.v.) og Heidi Weng kunne jubler for pallplass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Det skjebnesvangre valget kunne ført til at Flugstad Østberg røk ut av semifinalen, men tiden var god nok til at hun gikk videre som en såkalt «lucky looser». Men det kunne hun ikke vite på det tidspunktet da hun lot lagvenninnen passere.

- Det var en grei avgjørelse. Det var mitt eget valg. Det var viktig at Kristin kom til finalen, slik at vi har en enda større sjanse til å få vinneren på toppen av slalåmbakken i Val di Fiemme, sa Østberg ifølge NTB.

- Jeg fikk en liten reaksjon etter målgang i semifinalen, men jeg angrer ikke selv om det ikke var så lett å gjøre det.

Til slutt tok Ingvild Flugstad Østberg likevel sin første pallplass i karrieren.