VANT I ELVERUM: Etter knepent nederlag i sesongstarten, slo regjerende norgesmester Mads Østberg (24) tilbake med NM-rundeseier i Rally Elverum lørdag. Her fra et tidligere løp. Foto: Micke Fransson / SCANPIX
VANT I ELVERUM: Etter knepent nederlag i sesongstarten, slo regjerende norgesmester Mads Østberg (24) tilbake med NM-rundeseier i Rally Elverum lørdag. Her fra et tidligere løp. Foto: Micke Fransson / SCANPIXVis mer

Østberg tok knusende seier

I Rally Elverum.

Etter knepent nederlag i sesongstarten, slo regjerende norgesmester Mads Østberg (24) tilbake med NM-rundeseier i Rally Elverum lørdag.

Sammen med kartleser Jonas Andersson var Ford Fiesta-føreren nærmest i en klasse for seg på vinterføret i Elverum-traktene.

Sist tapte han med fattige sju sekunder mot IRC-mester Andreas Mikkelsen i Mountain Rally på Gol. Etter ni fartsprøver og 127 kilometer kjøring lørdag var Mads Østberg over to og et halvt minutt foran toer Marius Aasen.

Treer ble Eyvind Brynildsen.

- Det var mye løs snø på veiene første gang vi kjørte gjennom, og annen gang var det dype spor, så det var ikke enkelt. Men det ble viktige erfaringer å ta med seg til vinterens høydepunkt, VM-løpet i Norge og Sverige om to uker, sa Mads Østberg.

Med seieren tok han over NM-ledelsen i klassen for de firehjulsdrevne bilene. Sveinung Bieltvedt, firer på Elverum, er bare ett poeng bak. Mikkelsen deltok ikke lørdag.

Det gjenstår fem NM-runder.

Frank Tore Larsen fra NMK Modum og Sigdal vant klassen for tohjulsdrevne biler i sin Ford Fiesta R2.

(NTB)