Østberg trenger 4 millioner for å fullføre sesongen

Frir til sponsorene.

PÅ VEI OPP OG FRAM: Mads Østberg gikk til topps i Portugal i helga, og kan ha en stor framtid som rallyfører. Men nå mangler han penger for å kunne kjøre de siste ni VM-rundene - mye penger. Foto: (AP Photo/Francisco Seco)
PÅ VEI OPP OG FRAM: Mads Østberg gikk til topps i Portugal i helga, og kan ha en stor framtid som rallyfører. Men nå mangler han penger for å kunne kjøre de siste ni VM-rundene - mye penger. Foto: (AP Photo/Francisco Seco)Vis mer

Mads Østberg (24) må rett på sponsorjakt om han skal kjøre de resterende VM-rundene i rally etter å ha blitt tidenes fjerde yngste vinner.

Østfoldingen mangler 4 millioner sponsorkroner for å kjøre de siste ni VM-rundene. Han fikk ikke med seg sesongstarten i Monte-Carlo i januar, og det er heller ikke budsjett til å kjøre på New Zealand i juni.

Hittil har 24-åringen kjørt inn til tredje-, fjerde- og (høyst sannsynlig) seier i tre av tre løp.

- Vi jobber med å få en eller flere sponsorer på plass for å kjøre alt som gjenstår, men 4 millioner kroner er mange penger. Jeg håper resultatene mine hittil kan være med å bidra, sier Mads Østberg til NTB.

Finner foran
Om seieren i Portugal blir stående og diskvalifiserte Mikko Hirvonen ikke får medhold i sin anke, er Østberg tidenes annen norske VM-rundevinner i rally.

Kun Petter Solberg (37) har greid det før - 13 ganger. Østberg-triumfen var den første norske på seks og et halvt år.

- Jeg bruker overhodet ingen energi på å fundere på utfallet. I mine øyne er det 99 prosent sikkert at jeg får beholde seieren. Hirvonen kan få en mildere straff og kanskje en plassering, men neppe seieren, mener Mads Østberg.

Han er også tidenes fjerde yngste VM-rundevinner etter finnene Jari-Matti Latvala (22 år/ 10 måneder/ 7 dager), Henri Toivonen (24/2/25) og Markku Alén (24/5/21).

Østberg var 24 år, fem måneder og 21 dager sist søndag. Petter Solberg var én dag unna 28 da han vant første gang i Storbritannia 2002.

Hentet pokalen
Allerede søndag kveld ordnet Hirvonen og Østberg opp i premiefordelingen.

- Vi pratet sammen og ble enige om at han skulle legge pokalen i resepsjonen under mitt navn. Jeg var nede og hentet den i går (mandag). Når jeg får litt avstand til det hele, blir følelsen av seier stadig bedre. Det begynner å bli utrolig stort nå.

Nordmannen tar fire dager ferie i Portugal, før han reiser hjem til sponsorsøk og forberedelser til neste VM-runde i Argentina (26.- 29. april).

Endelig avgjørelse på ankesaken til Hirvonen og Citroën blir trolig klar i løpet av en uke. Finnen ble fratatt seieren etter at det ble oppdaget ureglementerte deler på bilen hans.

Russeren Jevgenij Novikov fikk annen- og Petter Solberg tredjeplassen.

(NTB)