Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ingvild Flugstad Østberg leder Tour de Ski

Østberg vant og økte Tour de Ski-ledelsen

Leder med 35 sekunder ned til Natalia Neprajeva.

ØKTE LEDELSEN: 28-åringen imponerte nok en gang, gikk inn til seier på 10 kilometeren i Oberstdorf og økte avstanden ned til annenplasserte Natalja Neprjajeva. Østberg leder nå Tour de Ski med 35 sekunder. Video: NRK Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

28-åringen imponerte nok en gang, gikk inn til seier på 10 kilometeren i Oberstdorf og økte avstanden ned til annenplasserte Natalia Neprajeva. Østberg leder nå Tour de Ski med 35 sekunder.

- Jeg følte meg bra, men det var litt vanskelig både fysisk og mentalt å gå i front og vite at de andre jager bak. Jeg ser de hele løypa - om de tar innpå eller om jeg går fra - men jeg prøvde å gå mitt løp. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å holde unna så bra, sier Østberg til NRK.

Den norske lederen gikk ut i tet på torsdagens jaktstart, 24 sekunder foran russeren. Østberg, som har to annenplasser i Tour de Ski fra før, økte stadig små sekunder, og halvveis var avstanden økt til nesten 30 sekunder.

- Det er fortsatt en jevn kamp. Etappen på lørdag har vist seg før å være ekstremt utslagsgivende. Jeg håper at jeg kan få til et godt løp og at kroppen kan spille på lag. De som kom i den tredje pulja i dag, går fort. Jessica (Diggins) er virkelig en «fighter». Det blir to tøffe etapper, sier Østberg.

Diggins startet ett minutt og 26 sekunder bak Østberg. Amerikaneren gikk inn 13 sekunder på Østberg, men fikk ti færre bonussekunder enn nordmannen.

Dermed er amerikaneren ett minutt og 23 sekunder bak i sammendraget.

Fredag er det hviledag i Tour de Ski, før det hele avgjøres lørdag og søndag.

NTB / Dagbladet

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!