Ingvild Flugstad Østberg vant totalverdencupen 2018/19

Østberg vant verdenscupen sammenlagt - og hjalp Johaug

Ingvild Flugstad Østberg sikret seg krystallkula og beviset på at hun har vært verdens mest stabile og allsidige langrennsløper i 2018/19-sesongen. Stina Nilsson vant jaktstarten og minitouren sammenlagt.

GUL TRØYE: Ingvild Flugstad Østberg sikret seieren i verdenscupen sammenlagt. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet
GUL TRØYE: Ingvild Flugstad Østberg sikret seieren i verdenscupen sammenlagt. Foto: Fredrik Stuve / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

QUÉBEC/OSLO (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg er vinneren av verdenscupen sammenlagt i denne 2018/19-sesongen.

Den gule trøya og krystallkula sikret Gjøvik-jenta seg til odel og eie etter dagens avsluttende jaktstart i Quebec, hvor hun ble nr. 3.

- Det er kjempestort. Dette blir nesten for mye for meg. Jeg har sett på de store som har klart det før. Nå kan jeg si at jeg også har klart å vinne verdenscupen sammenlagt. Det setter jeg utrolig høyt, sier Flugstad Østberg til NRK.

Heidi Weng, Therese Johaug, Marit Bjørgen, Justyna Kowalczyk, Virpi Kuituinen, Bente Skari, Gabriella Paruzzi og Julia Tsjepalova er de øvrige kvinnene som har vunnet totalcupen sammenlagt på 2000-tallet.

Nå er Flugstad Østberg et stolt medlem av denne klubben.

Nilsson-show

Stina Nilsson vant dagens jaktstart og dermed minitouren sammenlagt etter en et fabelaktig hat trick i Canada denne langhelga - med tre seirer på tre forsøk.

PÅ PALLEN SAMMEN IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Foto: NTB Scanpix
PÅ PALLEN SAMMEN IGJEN: Ingvild Flugstad Østberg og Therese Johaug. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Nilsson holdt unna for forfølgerne Therese Johaug og Østberg hele veien og behøvde ikke engang å bruke sin suverene spurt for å vinne. Forspranget hun startet med, var mer enn nok for Sveriges langrennsstjerne.

I stedet måtte Johaug og Østberg spurte mot hverandre. Gjøvik-jenta slapp Johaug forbi på oppløpet og hjalp henne i kampen om 3. plassen sammenlagt i verdenscupen.

Johaug-rop

- Jeg må takke Ingvild. Jeg fikk veldig god hjelp av henne, sier Johaug til NRK etter å ha ropt og jublet som aldri før da hun fikk beskjeden om at hun kapret 3. plassen sammenlagt foran Krista Pärmäkoski.

Men nr. 1 er Ingvild Flugstad Østberg, som i dag vant verdenscupen sammenlagt for første gang i karrieren. Heidi Weng har vunnet totalcupen de to siste sesongene.

Før Weng triumferte både Johaug og Marit Bjørgen i verdenscupsammendraget. De øvrige norske kvinnene som har klart denne bragden er Bente Skari, Anette Bøe og Berit Aunli. Østberg er fra og med i dag en del av et svært gjevt selskap.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer