Ski-VM i Lahti 2017

Østberg vraket til stafettlaget: - Hun tok dette tungt

VRAKET: Ingvild Flugstad Østberg . Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
VRAKET: Ingvild Flugstad Østberg . Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

LAHTI/OSLO (Dagbladet): Laginnsatsen til de norske damene var det ingenting å si på, da alle var kommet i mål på gårsdagens 10-kilometer i Lahti.

Gull, bronse, fjerdeplass og åttendeplass er mer enn godkjent, men før stafetten torsdag fikk landslagstrener Roar Hjelmeset fått et skikkelig dilemma.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen, Heidi Weng og Marit Bjørgen går tre av de fire etappene.

Men hvem skule han velge til den siste?

Skulle han vrake den den dobbelte gullvinneren Maiken Caspersen Falla? Eller Ingvild Flugstad Østberg, som har levert meget godt hele sesongen?

SKIFAMILIE: Tre generasjoner Østberg har gjort det bra i skisporet, og det var bestemor Valborg som startet det hele. Ingvild Flugstad Østberg har mye å takke henne for. Video: NRK Vis mer

Svaret kom nå - og det er Ingvild Flugstad Østberg som er vraket.

Dermed blir stafettlaget fra første til siste etappe: Maiken Caspersen Falla, Heidi Weng, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Marit Bjørgen.

- Det er de fire vi mener er i best form akkurat nå. Første reserve er Ingvild Flugstad Østberg, sier Roar Hjelmeset.

- Vi er lei oss på Ingvild sine vegne, men vi må legge følelsene til side og ta ut de vi tror skal gå raskest i morra, fortsetter han.

- Ingvild tok dette tungt, men vi håper hun bruker dette til noe positivt framover, sier Hjelmeset.

- Jeg vet hvor lyst hun har hatt til å gå denne stafetten, og hun har jo gått flere fantastiske skirenn i vinter. Når du ligger som nummer to i verdenscupen er du ingen dårlig skiløper, sier Hjelmeset.

Om Ingvild Flugstad Østberg er skuffet, er Maiken Caspersen Falla desto mer glad. Etter VM-gull både på sprinten og lagsprinten, ga hun klart uttrykk for at hun ønsket å gå en etappe på stafetten, og ble altså bønnhørt.

- Maiken er i kjempeform, sier Hjelmeset.

- Hva er begrunnelsen for å sette Astrid Jacobsen på en skøyte-etappe?

- Når hun er i så god form som hun viste med bronsen på 10-kilometeren (klassisk, red.anm.) går hun like fort i begge stilarter, sier treneren.

Marit Bjørgen er den soleklare ankerkvinnen på laget, selv om det har vært antydet at Heidi Weng også kunne være en kandidat der.

- Det krevde ikke så mye overtalelse akkurat når det gjelder Marit og siste-etappen, sier Hjelmeset.

Han antyder en plan der Maiken Caspersen Falla skal henge med på åpningsetappen, der Heidi Weng skal forsøke å gå i fra på den andre, og der Astrid Jacobsen skal holde luka før Marit Bjørgen tar det hele hjem - helst uten å måtte spurte mot Stina Nilsson.

- Men det gjelder her som i alle andre skirenn, det er ikke bare å møte opp og hente medaljer. Det er flere skumle konkurrenter, sier Hjelmeset.

  • Stafetten går 14.00 norsk tid torsdag.
FOKUS PÅ SKI: Under pressekonferansen med langrennsjentene snakket Ingvild Flugstad Østberg om hva hun skal fokusere på etter den dårlige VM-starten. Bjørgen dro fram møtet med Emil etter gårsdagens katastrofefall. Video: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer