Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østbergs bestemor måtte late som hun trente i skjørt, og skiftet i skjul i skogen

- Hadde ikke sittet her uten henne.

(Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg har hatt en strålende innledning på denne VM-sesongen, og tok sin første verdenscupseier i karrieren da hun vant sprinten i Davos.

Snart blir hun også å se på NRK sammen med de andre norske skijentene, når kanalens svar på «Sirkus Northug», «Verdens beste skijenter», kommer på skjermen.

Der får seerne blant annet møte Østbergs bestemor Valborg Østberg hjemme på Gjøvik, som Ingvild har et spesielt godt forhold til, og som hun har mye å takke for.

Priviligerte Valborg Østberg var nemlig selv en svært aktiv skiløper, i en tid der forholdene på ingen måte lå til rette slik de gjør for barnebarnet hennes nå.

- De hadde en helt annen hverdag da de var aktive enn det vi har i dag. Vi er så priviligerte som vi kan være, og man blir jo litt stolt av det, sier Ingvild Flugstad Østberg.

Valborg Østberg forteller blant annet i programmet at hun ikke turde å dra på sykkeltrening i treningsdress, så hun dro ut i skjørt, før hun skiftet i skogen.

- De var ikke veldig hissige på å ha med oss jenter, sier bestemor Østberg.

- Dere har jo banet vei, sier barnebarnet.

Takker familien Valborg Østberg har blant annet ti klasseseire i Birkebeinerrennet, og ble nummer to i NM da kvinnene fikk lov å gå offisielle langrenn da hun hadde blitt 32 år gammel.

Nå følger hun Ingvild Flugstad Østberg tett.

- Jeg hadde jo ikke sittet her jeg sitter i dag hadde det ikke vært for familien, og jeg hadde sannsynligvis ikke holdt på med ski heller hvis ikke de hadde tatt meg med da jeg var yngre, sier hun.

Østbergs mor Marthe har forøvrig også vunnet Birkebeineren.

NRK-serien «Verdens beste skijenter» starter 1. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media