Iversen forundret over Flugstad Østberg

Østbergs forvandling vekker oppsikt: - Har undret meg veldig

Trener Ole Morten Iversen er forundret over Ingvild Flugstad Østbergs muskulære forvandling - fra å likne på Marit Bjørgen til å bli mer og mer lik Therese Johaug.

STORFORM: Ingvild Flugstad Østberg har ikke hatt maks klaff i de to siste mesterskapene, men nå er hun i storform og går mot en kjempesesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
STORFORM: Ingvild Flugstad Østberg har ikke hatt maks klaff i de to siste mesterskapene, men nå er hun i storform og går mot en kjempesesong. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Ingvild Flugstad Østberg har endret seg mye som langrennsløper de siste seks sesongene på en måte som har fått landslagstrener Ole Morten Iversen til å undre:

Hva har egentlig skjedd?

Tallene er tydelige: Omvendt proporsjonalt med at Gjøvik-jenta har blitt en stadig bedre distanseløper, har hun blitt en dårligere sprinter.

Tilbake i 2012/13-sesongen var Østberg rangert som verdens 28. beste distanseløper og 3. beste sprinter i verden. Forrige sesong var hun nr. 2 i verden i distanselangrenn og nr. 13 i sprintlangrenn.

Kurva er bemerkelsesverdig tydelig. I distanselangrenn har Østberg tatt gradvise steg: 28-19-15-3-4-2 er hennes totalranking i distansecupen siste seks sesonger. I sprint går derimot kurven andre veien: 3-4-2-2-5-15.

- Det du sier har undret meg veldig. Ingvild var fantastisk god i sprint og dominerte prologer. De siste sesongene har hun blitt svakere i sprint, men bedre på distanse. Min utfordring til Ingvild er å få henne til å finne tilbake gnisten i sprinten. Jeg vil at jentene skal være litt skeptiske, for de må utfordre seg selv, sier landslagstrener Ole Morten Iversen til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer