Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ski-VM i Lahti 2017

Østbergs VM ødelagt av dårlige ski: - Får bare håpe vi finner ut av det

Går 10-kilometeren i dag.

HADDE IKKE GODE SKI: Ingvild Flugstad Østberg, her fra sprinten, har ikke hatt gode nok ski til å lykkes i VM. I dag får hun en ny sjanse. <br>Foto:  Bjørn Langsem / Dagbladet
HADDE IKKE GODE SKI: Ingvild Flugstad Østberg, her fra sprinten, har ikke hatt gode nok ski til å lykkes i VM. I dag får hun en ny sjanse.
Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

VIERUMÄKI (Dagbladet): 22. plass og 19. plass er Ingvild Flugstad Østbergs VM-fasit etter to løp.

Østberg ligger på andreplass i verdenscupen sammenlagt, og har knapt vært utenfor pallen i verdenscuprenn de siste to årene.

Det tærer på humøret og selvtilliten.

- Det er jo ikke noe artig å ha sine svakeste løp på flere år når vi kommer til VM, sier Østberg.

Kunne vært bedre

Foreløpig vet ikke Østberg om det er formen som har sviktet, eller om det bare handler om skiene. På VM-sprinten var det åpenbart at hun ikke hadde glid, og på fellesstarten sviktet skiene tidlig da også.

Dårlige ski er ikke noe langrennsutøverne liker å snakke om. For Østberg har det vært så åpenbart at hun noe motvillig må innrømme at hun har vært uheldig så langt.

- Jeg kunne jo sikkert hatt litt bedre ski, det kunne jeg. Men både jeg og smørerne gjør alt vi kan for at de skal bli enda bedre, sier Østberg til Dagbladet.

- Hva har vært galt?

- Det handler hele tida om... Det er ikke så lett å vite, hadde det vært en enkel fasit hadde det vært greit. Da er det bare å gjøre det litt annerledes neste gang, men det kan være litt flere ting som må finnes ut av. Jeg må egentlig bare håpe at vi finner ut av det til i morgen. Det er ikke så lett å finne fasiten helt.

Prøver å tenke positivt

Problemet med dårlige ski er ikke bare at det er umulig å vinne rennet. Dårlige ski gir en dårlig følelse, og det igjen kan lure utøverne til å tro at det er formen det er noe i veien med.

- Jeg prøver så godt jeg kan å tenke positivt. Det er veldig enkelt å trekke fram de negative tingene. Det er lettere ofte det enn å dra fram det som er positivt. Jeg er nødt til å tenke på de gode tingene som jeg har gjort og høre på de rådene jeg får fra dem rundt meg, selv om det er lettere sagt enn gjort. Jeg prøver så godt jeg kan, det gjør jeg som regel når jeg står på start. Jeg prøver igjen. Man skal vel få et lite slag i trynet, det kan ikke bare gå en vei, sier hun.

Sammen med landslagets mentale trener og psykolog, Britt Tajet-Foxell, jobber hun knallhardt for å holde de negative tankene unna. Østberg har fortsatt tre gode medaljemuligheter i VM, og håper det skal snu allerede i dag.

Men da må skiene glid like bra som resten av feltet.

Inn mot starten klokka 12.45 kommer hun til å tenke på alle de gode rennene hun har gått før VM. At hun har trent det hun skal, og forberedt seg godt.

Om skiene stemmer handler alt om å få på plass selvtilliten igjen, for akkurat nå leter hun høyt og lavt etter svar.

- Selvtilliten får seg en trøkk, da. Den gjør jo det. Jeg forsøker så godt jeg kan å jobbe med den, både for meg selv og sammen med Britt. Jeg vet jeg har det i meg, og all den treninga jeg har gjort, den forsvinner ikke, sier Østberg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media