Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østensen i ensom majestet inn til seier i Marcialonga

Tråkket til de siste kilometerne.

VANT: Simen Østensen vant Marcialongo i dag. Her er fra NM på Lillehammer tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
VANT: Simen Østensen vant Marcialongo i dag. Her er fra NM på Lillehammer tidligere i år. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Simen Østensen tråkket til de siste kilometerne og gikk ensom over målstreken i langløpet Marcialonga i Italia søndag.

29-åringen var først av en rekke nordmenn som imponerte i det 70 kilometer lange rennet. Han var 12,7 sekunder foran John Kristian Dahl, som vant spurtkampen om 2.-plassen.

Like bak ham fulgte Jørgen Aukland på 3.-plass og Johan Kjølstad på 4.-plass. Anders Aukland og Tore Berdal sørget for at de øverste seks plassene var norske.

Nysnø i løypa gjorde at tempoet lenge var relativt lavt. Først 7-8 kilometer før mål fikk Østensen satt inn rykket som skaffet ham en luke.

Østensen er også nybakt norgesmester på 15 kilometer klassisk. Han overrasket da han slo Martin Johnsrud Sundby i kamp om NM-gullet i Lillehammer.

I kvinneklassen i Marcialonga ble Laila Kveli som ventet beste norske løper. Hun gikk inn til 4.-plass, slått med 4.18 minutter av den russiske vinneren Julia Tikhonova.

(NTB)

Hele Norges coronakart