- Østensen kan kjempe i toppen i Tour de Ski

Fredrik Aukland blir langrennsløperens nye trener.

FÅR NY TRENER: Simen Østensen og Team Xtra Personell får Fredrik Aukland som ny trener.
Foto: Gorm Kallestad / Scanpix
FÅR NY TRENER: Simen Østensen og Team Xtra Personell får Fredrik Aukland som ny trener. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Fredrik Aukland, som var en het kandidat til å bli norsk landslagstrener i langrenn, har gått til privatlaget Team Xtra Personell.

Nå er det Simen Østensen og co. som skal dra nytte av Auklands kunnskaper, og treneren legger ikke skjul på at han mener Simen Østensen er det største langrennstalentet i Norge sammen med Petter Northug.

- Jeg ser et kjempepotensial i Simen Østensen, som utvilsomt er Norges største langrennstalent ved siden av Petter Northug, sier Aukland til NRK.

Han kommer til å satse på å kombinere den nye jobben som langrennstrener med trenerjobben ved Wang Toppidrettsgymnas og samarbeidet med sveitseren Dario Cologna.

Østensen sluttet seg til Team Xtra Personell etter årets sesong.

- Jeg føler jeg har fått mine sjanser med landslaget. Det er ikke morsomt å gå dårlig, når jeg vet jeg kan bedre. Det blir ny motivasjon med et nytt lag, sier Østensen til nrk.no.

Han er blitt 26 år gammel, og synes karrierepila peker i feil retning, men Aukland mener det kan forandres.

- Jeg er overbevist om at Østensen kan gå inn og være blant de aller beste i Tour de Ski og i enkeltrenn i verdenscupen allerede i vinter, mener Aukland, men han vil ikke si noe om hvilket opplegg som skal føre Østensen til topps.

- Nei, opplegget holder jeg for meg selv, det er det bare jeg som vet, sier han hemmelighetsfullt.

(NTB)

TAR OVER PRIVATTEAM: Fredrik Aukland har hatt suksess med sveitsiske Dario Cologna. Nå skal han også ha ansvaret for blant annet Simen Østensen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
TAR OVER PRIVATTEAM: Fredrik Aukland har hatt suksess med sveitsiske Dario Cologna. Nå skal han også ha ansvaret for blant annet Simen Østensen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer