Østensen misliker kløne-stempelet

Sprintsjefen mener han går for mye på snørra.

(Dagbladet.no): Langrennskometen Simen Østensen har fått gå tre verdenscuprenn i sprint i vinter. Alle tre gangene har han dokumentert stor hurtighet - men også en evne til å bli rammet av uhell.

I Tour de Ski falt han i semifinalen, og noen dager senere mistet han skia i kvartfinalen. I Otepää i helga ramlet han i finalen, og måtte ta til takke med 5. plass.

Da sprinttrener Ulf Morten Aune i dag presenterte løperne som får gå sprint i Sapporo-VM, var ikke Østensen blant de fire utvalgte.

- Han har hatt problemer og gått på snørra når han har fått sjansen i verdenscupen, og vi syntes han var et litt for usikkert kort, argumenterte Aune.

- De vet jeg er rask

Den begrunnelsen faller ikke i smak hos 22-åringen fra Bærum.

- Han kunne heller sagt at det var fordi de andre har prestert bedre i de viktige rennene. Hvis jeg ble vraket fordi han er redd for at jeg skal gå på trynet, er det teit, sier Østensen til Dagbladet.no.

De fire som har fått tillit i den klassiske sprinten er Odd-Bjørn Hjelmeset, Jens Arne Svartedal, Eldar Rønning og Tor Arne Hetland.

Østensen misliker kløne-stempelet

Det var ikke bare Østensen som reagerer på vrakingen, også NM-vinner Ola Vigen Hattestad var meget skuffet over vrakingen. Østensen var syk under NM, men føler likevel han sto fremst i køen, og i første rekke konkurrerte med Eldar Rønning om en plass.

- Jeg vil tippe at det var Eldar og jeg som sloss om den siste plassen. Jeg er litt skuffa, det er jeg.

- Du mener du hadde fortjent plassen?

- Ja, jeg mener jeg burde gått sprint i VM. Jeg føler jeg har bevist at jeg er god nok, senest nå i Otepää, selv om jeg var uheldig og falt. Det skyldes sikkert både udyktighet og uflaks, men de vet at jeg er rask.

• Din mening: Har Aune plukket de riktige løperne?

FOR MYE PÅ SNØRRA: Simen Østensen får gå jaktstarten i VM, men ikke sprinten. Landslagssjef Ulf Morten Aune mener han går på snørra for ofte, noe Østensen mener er en tynn begrunnelse. Foto: Erik Berglund
FOR MYE PÅ SNØRRA: Simen Østensen får gå jaktstarten i VM, men ikke sprinten. Landslagssjef Ulf Morten Aune mener han går på snørra for ofte, noe Østensen mener er en tynn begrunnelse. Foto: Erik Berglund Vis mer
KOMET</B>: Simen Østensen slo for alvor gjennom i internasjonal skisport da han ble nummer tre i Tour de Ski.
<B>VELGER RUTINE:</B> Sprinttrener Aune plukket de sikreste kortene i VM-uttaket i dag.