HÅRFINT FORSØK: Men Simen Østensens speilbilde ble ikke helt slik han hadde håpet. Foto: Anders Skjerdingstad
HÅRFINT FORSØK: Men Simen Østensens speilbilde ble ikke helt slik han hadde håpet. Foto: Anders SkjerdingstadVis mer

Østensen satser på gullhår foran sesongåpningen

- Jeg prøvde å bleke håret. Det ble mislykket.

FROGNER (Dagbladet): - Jeg fikk litt solbleket hår i sommer, og syntes egentlig det var ganske fint. Så prøvde jeg å bleke håret, sier Simen Østensen, og gliser.

- Det ble mislykket, humrer han overfor Dagbladet.

Konsekvensen er at 27-åringen fra Bærum nå blir ertet av lagkameratene i Team Xtra personell. Og ikke minst manager Nils Marius Otterstad. Så også under dagens presentasjon av opplegget for kommende vinter.

Hårfint ansikt Østensen stilte for anledningen også i et mer eller mindre kledelig skjegg.

- Hele laget skulle spare til sesongstarten. Men Anders Aukland barberte seg allerede dagen etter at vi ble enige, sier Østensen.

Selv beholder han det mest sannsynlig til helga. Da starter endelig skisesongen. Og Simen Østensen velger å reise til Bruksvallarna i Sverige, ettersom sesongåpninga på Beitostølen ble avlyst.

Til Sverige For første gang på mange år må han nå kvalifisere seg for å gå verdenscup, ettersom han er ute av landslaget.

- Jeg reiser bortover for å gå fort på ski. Delvis for å vise meg fram, delvis fordi jeg begynner å bli litt utålmodig og har veldig lyst til å konkurrere nå.

- Hvordan er formen?

- Jeg vil si den er bra. Bedre enn på denne tida i fjor, i hvert fall, sier Østensen.

Satser på Tour de Ski Sesongens store mål er Tour de Ski, der Østensen fikk sitt gjennombrudd som skiløper for snart fem år siden. At Norge har varslet at de ikke fyller deltakerkvoten, stresser ham ikke.

- Hvis jeg skal delta i Tour de Ski, er det for å hevde meg. Er jeg god nok til å kjempe i toppen, er jeg også sikker på at jeg blir tatt ut. Jeg oppfatter at jeg har en bra dialog med landslagstrener Trond Nystad, sier Simen Østensen.

SÅNN SÅ HAN UT: Simen Østensen - naturlig solbleket! Foto: Anders Skjerdingstad
SÅNN SÅ HAN UT: Simen Østensen - naturlig solbleket! Foto: Anders Skjerdingstad Vis mer