Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østensen skylder på snøfall

Mistet ledertrøya til Angerer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det ble heltysk på 15 km klassisk på hjemmebane i Oberstdorf i dag.  Franz Göring vant tour-etappen med tida 39,40,7. Landsmannen Tobias Sommerfeldt fulgte 13 sekunder bak.

Tyske Tobias Angerer ledet store deler av løpet, men måtte nøye seg med tredjeplass. Til gjengjeld tok tyskeren over sammenlagtledelsen i Tour de Ski.

-  Det var tøft og hardt, men jeg hadde gode ski. Det ble ganske røft på de to siste rundene, for da var det ikke så mange løpere i sporet, men den tyske innsatsen var glimrende i dag. Nå kan alle se at vi har et sterkt lag, og jeg kan forsikre at vi reiser videre til sprinten i Asiago med stor selvtillit nå, sier Angerer ifølge NTB.

Angerer fikk ledertrøya på pallen i dag og er 17 sekunder foran norske Simen Østensen i touren.

Snøen stoppet Simen

22-åringen fra Bærum leverte et respektabelt løp med en 18. plass og er fortsatt med i kampen om store penger foran de tre siste rennene.

- Jeg tror jeg gikk bedre enn resultatet tilsier. Det ble trått de siste fem kilometerne. Jeg gikk meg ikke stiv. Dette var kjedelig. Jeg følte meg veldig bra, og tror jeg skulle ha blitt blant de ti beste om det ikke hadde begynt å snø, sier Østensen til NTB. 

- De fire første rundene gikk greit, men det ble færre løpere uti der etter hvert og det ble mye snø i sporet. Jeg merket det spesielt i nedoverbakkene, sa Østensen som gikk uten smurning på rubbete ski.

GIKK TIL TOPPS I GÅR: Simen Østensen mistet ledelsen i Tour de Ski etter dagens renn. Men det skiller ikke mange sekunder opp til lederen. Foto: Scanpix
GIKK TIL TOPPS I GÅR: Simen Østensen mistet ledelsen i Tour de Ski etter dagens renn. Men det skiller ikke mange sekunder opp til lederen. Foto: Scanpix Vis mer

Rønning beste norske

Den beste nordmannen på dagens distanse ble Eldar Rønning. Trønderen avsluttet knallsterkt med en fjerdeplass.

- Jeg har jobbet hardt med meg selv de siste dagene, og har prøvd å ikke tenke plassering. Jeg ble nok litt sliten før jul og visste at jeg ikke var i toppform da Touren startet. Men det er gått bedre og bedre, og i dag var det helt greit selv om jeg ble litt sliten mot slutten. Dette var bra, mente Rønning.

Northug: - Mitt beste klassiskløp

Petter Northug lå lenge i tetgruppa, men stortalentet sto ikke helt inn og måtte nøye seg med en åttendeplass.

- Dette var mitt beste klassiskløp noensinne, sier han til NTB.

Northug ligger også godt an i sammendraget, bare 42 sek. bak Angerer.

- Ikke mer? Det var denne dagen jeg skulle ramle av, men i stedet så tok jeg inn sekunder på mange.

Og 20-åringen er slett ingen dårlig sprinter, neste renn er nettopp racerdistansen i italienske Asiago fredag.

image: Østensen skylder på snøfall
image: Østensen skylder på snøfall

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!