Østenstad: - Folk har galt inntrykk av Rösler

- En veldig behagelig person.

• VIF - Viking direkte kl. 19.00!

(Dagbladet.no): Viking-trener Uwe Rösler er kjent for sin tøffe og konfronterende stil, enten det er på treningsfeltet, på kamp eller i intervjusituasjoner.

Noen lar seg provosere, slik Dag Eiliv Fagermo gjorde etter at Viking slo Strømsgodset 2-1 9. juni.

- Det er synd for en klubb som Viking å ha en trener som er paranoid. Han oppfører seg som en idiot på sidelinja, det er synd for norsk fotball, sa Fagermo - og fikk tilbake med renter av Rösler.

Sportsdirektør Egil Østenstad likte drittslengingen dårlig.

Rösler fikk beskjed om å besinne seg, og om å lage mindre show. Siden da har tyskeren oppført seg eksemplarisk, og latt andre ta seg av showet.

Østenstad mener Rösler er langt bedre enn sitt rykte.

- Uwe er en helt annerledes person enn folk som har sett ham på TV oppfatter ham som. I jobben sin er han tøff og direkte, klar og tydelig. Han stiller store krav på treningsfeltet. Men utenfor er han en veldig behagelig person å være rundt, sier Østenstad til Dagbladet.no.

FÅR GODE SKUSSMÅL: Egil Østenstad berømmer Uwe Rösler for jobben han har gjort med Viking-laget, og skryter også av tyskerens væremåte utenfor banen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet
FÅR GODE SKUSSMÅL: Egil Østenstad berømmer Uwe Rösler for jobben han har gjort med Viking-laget, og skryter også av tyskerens væremåte utenfor banen. Foto: ERLING HÆGELAND/Dagbladet Vis mer

Kan klatre til sølvplass

Han er storfornøyd med jobben Rösler og Gunnar Halle har gjort siden de overtok treneransvaret i november, og gir de to en god porsjon av æren for Vikings gode vårsesong.

Med seier mot Vålerenga på Ullevaal i kveld inntar siddisene sølvplassen på tabellen, før de andre lagene spiller i morgen.

- Jeg er veldig godt fornøyd med trenerteamet vårt, det har jeg vært siden dag én. Vi henger med de andre lagene i toppen, og har lyst til å gjøre det utover høsten også, sier Østenstad.

VIF like tøft som Brann og RBK

For Vålerenga er situasjonen annerledes. Oslo-laget er femte sist på tabellen med 13 poeng på 12 kamper, og kanskje vel så bekymringsverdig: De har bare scoret åtte mål.

Østenstad ser likevel på VIF som et topplag.

- Ingen er bedre enn det tabellen viser, men jeg ser definitivt på VIF som et topplag. De har det samme laget som tok bronse i fjor, og de har ikke blitt utspilt i noen kamper. Det har handlet mer om marginer enn at de er så veldig mye dårligere enn det andre laget. Jeg ser på dette som en like tøff bortekamp som Brann og RBK, sier Østenstad.

Østenstad: - Folk har galt inntrykk av Rösler

Og minner om at Viking på en dårlig dag er et høyst middelmådig Tippeliga-lag.

- Vi er på rett vei, men er ikke blendet. De kampene vi har falt litt nedpå i innsats, som borte mot Fredrikstad og Stabæk, har vi vist for hele verden at vi er nokså ordinære. I andre kamper, som mot Brann sist, har vi en vanvittig guts i laget. Den gutsen og kapasiteten i laget er det som har gledet meg mest så langt denne sesongen, sier han.

Når overgangsvinduet åpner 1. juli lover Østenstad bare at noen kommer til å forsvinne - ikke at noen nye kommer inn.

- Jeg har ikke sagt at vi skal ha noen, men det er noen posisjoner vi ønsker å styrke. Om det blir til sommeren eller vinteren gjenstad å se. Det som er helt sikkert, er at noen kommer til å forsvinne i sommer. Vi har en stor og bred stall, og gode folk på benken. Det skal man ikke tukle for mye med, men det er et par for mange i forhold til antallet vi ønsker, sier Østenstad til Dagbladet.no.

<B>SER PÅ VIF SOM TOPPLAG:</B> Egil Østenstad mener VIF borte er like vanskelig som Brann i Bergen eller RBK i Trondheim.
<B>MÅLTØRKE:</B> Daniel Fredheim har scoret ett seriemål for Vålerenga denne sesongen, og totalt har Oslo-laget scoret minst i Tippeligaen med sine åtte nettkjenninger.