Østenstad ber fotballhomser stå fram

- Tror tida er moden.

Vikings sportsdirektør Egil Østenstad ønsker åpenhet fra homofile toppspillere.

- Jeg tror at tida nå er moden for at noen toppspillere kan stå fram. Jeg tror det ville ha gått mye bedre enn det veldig mange tror, sier Østenstad til NRK.

Østenstad kom med utspillet under homodagene i Stavanger i går. Der var et av temaene fordommer mot homofile innen idretten.

Østenstad har selv spilt fotball med homofile - og uttalte at han opplevde det helt uproblematisk. Derfor ønsker han at norske fotballspillere kan stå åpent fram med sin seksuelle legning - også i toppfotballen.

- Først og fremst for deres egen del, kanskje. Men det er klart at det hadde blitt ufarliggjort den dagen noen hadde gjort det, og vi kunne vist at det hadde gått veldig fint, sier han.

Østenstad sier at han ser på homohets på banen som et alvorlig problem, og ønsker regler og straff for spillere som roper sjikanerende på motspillerne.

- Rødt kort. Folk blir utvist for mindre alvorlige ting enn homohets, så da er det vel ingen grunn til at man skal slippe unna med det, sier han.

(NTB)

TID FOR ÅPENHET: Egil Østenstad tror det er lettere enn mange tror å stå fram som homofil i toppfotballen i dag. Foto: Erling Hægeland
TID FOR ÅPENHET: Egil Østenstad tror det er lettere enn mange tror å stå fram som homofil i toppfotballen i dag. Foto: Erling Hægeland Vis mer