Østenstad frigitt fra Rangers

Men Torvastad-mannen er møkk lei fotball. Likevel kan han bli klar for Viking.

Onsdag signerer Egil Østenstad de siste papirene i sluttpakken med Glasgow Rangers. Han kan bli Viking-spiller innen overgangsvinduet stenger 31. mars.

Manager Alex McLeish hadde våropprydning og ga klar beskjed til spillerne han ikke mente hadde noen framtid i klubben. De trengte ikke stille på trening. Blant dem var Torvastad-gutten Østenstad, som nå har flyttet fra huset han disponerte i Glasgow. Nå bor han sammen med resten av familien i Lytham St. Annes, ikke langt fra Blackpool i England.

De siste dagene har det pågått forhandlinger om spillerens sluttpakke. Kontrakten hans går ut i juni, og etter det Aftenbladet kjenner til gir spissen fra seg en del penger, men får i stedet en nettoutbetaling nå.

Grunnen til at forhandlingene har dratt ut i tid, har vært at også Blackburn skylder Østenstad penger. En skatteekspert har ordnet opp i detaljene omkring sluttpakken og kontrakten.

Østenstad gikk fra Viking til Southampton og videre til Blackburn der han signerte en meget lukrativ femårsavtale til en verdi av 50 millioner kroner. I fjor høst havnet han overraskende i Glasgow, der han har slitt både med skader og for å komme seg i troppen.

- Jeg er møkk lei fotball og trenger ferie. I tillegg må akillesen få hvile dersom jeg skal bli skadefri. Det tar minst én måned, sier Østenstad.

- Egil må først og fremst avklare om han vil satse. Holdningen hans har vært noe utydelig. Derfor jobber vi også parallelt med andre alternativer, sier Viking-trener Kjell Inge Olsen.

- Kan han signere med Viking nå, og trene med dere til han finner tilbake lysten?

- Det er ikke utenkelig, sier Olsen.

Kontraktsforhandlingene med Viking-direktør Bjarne Berntsen blir i så fall neppe noe problem: - Kontrakten med Viking blir vi enige om på ett minutt, sier Egil Østenstad.

NTB