Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østenstad kritiserer Solskjær-akademi

- Uholdbart at NFF og agentselskap samarbeider om talentsamling.

(Dagbladet.no): De fem siste årene har Norges fotballforbund arrangert en talentsamling for landets beste 14-åringer.

Trekkplasteret har vært Ole Gunnar Solskjær, og medarrangør har vært den tidligere United-spillerens kompis og rådgiver Jim Solbakken via agentselskapet Dynamic Solution.

På sidelinja står speidere fra storklubbene og finsikter de norske talentene.

- Etter min mening er det helt uholdbart at NFF og et agentselskap samarbeider om en talentsamling. Dette er en svært uheldig kobling med NFF og Solskjærs rolle, sier sportsdirektør i Viking, Egil Østenstad, til Stavanger Aftenblad.

De siste årene har det blitt stadig vanligere at klubbene i de store europeiske ligaene henter talenter allerede i 15-16-årsalderen på grunn av krav til utvikling av egne spillere. Fotballpresident Sondre Kåfjord sier til Aftenbladet at NFFs holdning er at spillere bør være i Norge til de har fylt 18 år og fullført videregående skole.

- Godtepose for storklubber

Østenstad mener NFF handler i strid med det de sier når de er med å arrangere talentakademiet.

- Solskjær-akademiet har utviklet seg til en godtepose for de store klubbene - i regi av NFF. Forbundet bidrar jo til noe de er imot, sier Østenstad

TALENTSAMLING: Ole Gunnar Solskjær instruerer jentegruppa under fjorårets talentsamling i Kristiansund. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix
TALENTSAMLING: Ole Gunnar Solskjær instruerer jentegruppa under fjorårets talentsamling i Kristiansund. Foto: Gorm Kallestad, Scanpix Vis mer

Viking-direktøren sier dette er noe alle de sportslige lederne i norske klubber reagerer på, og at de planlegger å ta det opp med forbundet.

Han mener også at det er problematisk at det er 14-åringene som inviteres til Statoil-akademiet, som er sponsornavnet til Solskjær og Solbakkens talentsamling. Norske klubber har ikke lov til å skrive kontrakt med spillere før de fyller 15.

Inviterer ikke speiderne

Jim Solbakken har forståelse for at det reageres for at han som agent også er arrangør av akademiet. Men han mener han holder sin sti ren.

- Jeg har aldri invitert med meg engelske klubber til akademiet, men de kommer likevel. Enten vi liker det eller ei, så har engelske klubber bedre oversikt over norske spillere enn de norske klubbene, sier Solbakken.

Han sier også at han har diskutert situasjonen med NFF, og derfor hatt en mer beskjeden rolle i forhold til akademiet de siste årene.

Østenstad kritiserer Solskjær-akademi
AGENT: Ole Gunnar Solskjærs kompis og forretningspartner Jim Solbakkens rolle som agent og arrangør av talentsamling kritiseres.
KRITISK TIL NFF: Egil Østenstad er meget skeptisk til at fotballforbundet arrangerer talentsamling sammen med agentselskapet Dynamic Solutions.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media