Østenstad på pinebenken

Egil Østenstad (29) får ikke vite før til sommeren om Manchester City vil kjøpe spissen. - Egil forstår dette, sier City-trener Joe Royle.

Østenstad er på langtidslån fra Blackburn, og blir trolig historisk dersom Blackburn rykker opp og City ned fra Premier League. Nordmannen har spilt for begge klubbene denne sesongen.

Helst vil rogalendingen gjøre overgangen til Manchester-laget permanent, men manager Joe Royle vil vente med forhandlinger til etter sesongslutt.

- Klart jeg vil bli. Jeg liker treningen og har vært med laget hele tida. Klubben er en av de største som finnes, sier Østenstad til Manchester Evening News.

Ifølge Royle har nordmannen vært uheldig som ikke har fått spille mer i klubben. Årsak: Paolo Wanchope og Paul Dickov er endelig skadefrie, mens Shaun Goater har fem mål på de siste sju kampene.

Østenstad har spilt én kamp fra start og kommet inn som reserve i tre - uten å score.

- Vi vurderer fortsatt Egil og jeg har ikke vært misfornøyd med det jeg har sett av ham. Han jobber hardt og er i bedre form nå enn da han kom. Han har fortsatt sjansen, sier Royle.

Lite tyder på at Blackburn-sjef Greame Souness kommer til å kjempe for å beholde Østenstad i klubben.

- Alt blir mye klarere til sommeren og da skal vi snakke sammen igjen. Egil forstår dette, han er en god proff, sier Royle.

Manchester City må vinne sine tre gjenstående kamper for å han en sjanse til å overleve i Premier League.

(Dagbladet.no)

<B>BLIR ELLER DRAR?</B> Egil Østenstad vet ikke hvor han spiller fotball fra sommeren av.