Østenstad scoret - og reddet

Coventry- Southampton 0- 1. På slutten av fjorårssesongen var Egil Østenstad lei av alt som hadde med fotball å gjøre. I går ble han matchvinner da Southampton vant i ligaåpningen.

- Jeg hadde en dårlig avslutning på fjorårssesongen, var lei fotball og manglet den nødvendige gnisten, sier Østenstad til Dagbladet.

- Seks- sju uker med sommerferie og fotballfri har ført til at gnisten er tilbake. I treningskampene før sesongen scoret jeg seks mål på fem kamper, sier Østenstad. I går beviste han at formen er god.

Southampton ble til tider hardt presset av et Coventry-lag anført av nyinnkjøpte Mustafa Hadji. Men fem minutter før slutt avgjorde Østenstad kampen:

- Jeg ble spilt fri av Matthew Le Tissier 30 meter fra mål. Da var det bare å sette fart mot mål og plassere ballen under keeper, sier matchvinneren. Mot slutten av kampen jaget Coventry utlikning - nordmannen var nok en gang på rett sted og reddet en farlig Coventry-sjanse på streken.

Østenstads kontrakt med Southampton utløper neste sommer det er spekulerert i at Østenstad er ønsket som arvtager etter Jimmy Floyd Hasselbaink i Leeds.

- Etter at Hasselbaink forlot Leeds har det vært nevnt nye erstattere i avisene daglig. Navnet mitt har også vært nevnt, men jeg har ikke hørt noe, sier Østenstad.

  • Claus Lundekvam spilte solid som midtstopper for Southampton. Runar Normann og Trond Egil Soltvedt slapp ikke innpå for Coventry.