Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østenstad sikret seier på overtid

Østenstad scoret i sin andre kamp på rad og dermed står Viking med to strake.

Vi fulgte kampene direkte. (Dagbladet.no): Ham-Kam - Viking 1-2

Og den hjemvendte proffen - som slet tungt i skottland - var naturlig nok i perlehumør etter kampen. Scoring i 4-2-seieren over Sogndal sist, og den livsviktige scoringen tre minutt på overtid som sikret tre nye poeng for Viking på Briskeby i dag. I tillegg: Østenstad sto bak det meste som var av Viking farligheter.

- De siste 10. minuttene visste jeg ikke hva jeg gjorde utpå der. Det var tungt for jeg har fått trent lite, men det var fantastisk å få lirket ballen over streken, sa Østenstad til NRK etter kampen.

Erik Nevland - som kan være på vei til nederlandske Groningen - ble dyttet ut av laget av Østendstad. En imponerende prestasjon av mannen som vurderte å legge opp etter marerittet i Skottland. Nå smiler fotball-livet til Østenstad igjen.

- Nå er fotball gøy igjen og jeg koser meg på trening, sa Østenstad.

Og trener Roy Hodgson roste naturlig nok Østenstad opp i skyene. Men først og fremst var han lettet over tre nye poeng, for det har ikke akkurat vært flust av seire under hans ledelse.

- Jeg er veldig fornøyd og vi spiller bra i lange perioder. Hver kamp er viktig for oss nå, sa Hodgson.

Glimrende innhopp

I en sjansefattig kamp var det Ham-Kam som tok ledelsen drøye kvarteret før slutt etter selvmål av Brede Hangeland - kampens store spiller. En ball ble lobbet inn i feltet, Frode Olsen rykket ut fra streken, og Hangeland headet over keeperen sin og i mål.

Men så var det klart for Hannes Sigurdsson som kom inn for Peter Kovacs. Islendingen - som spilte sin 50. kamp i Viking-trøya - får vendt opp inne i feltet og plasserer ballen bak en sjanseløs Haagenrud. Tre minutter på overtid var den samme mannen på farten igjen. Innlegget setter Østenstad sikkert i mål og han står dermed bokført med 56 mål for Stavanger-laget. Ikke verst for en mann som kun har spilt tre kamper i høst og som stort sett slet benken i sine siste sesonger som proff.

<B>TILBAKE I SLAG:</B> Egil Østenstad er på vei mot storformen og sikret Viking 2-1-seier mot Ham-Kam - tre minutter på overtid.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling