Østenstad ut av Premier League

Østenstad går fra Premier League og ned i 1. divisjon. Southampton-spissen byttes med Blackburn-spilleren Kevin Davies.

Davies gikk i juli 1998 til 1. divisjonsklubben Blackburn for 7,5 millioner pund. Nå går han altså tilbake, mens Østenstad går motsatt vei og dermed ut av Premier League. Agent Rune Hauge ville tidligere i kveld ikke si noe til Dagbladet om hvorvidt en av klubbene betaler noe mellomlegg, men Østenstads lagkamerat Claus Lundekvam tror Southampton må betale med adskillige kroner og øre i tillegg til Østenstad for å få tilbake sin gamle spiss.

- Jeg vet klubbene har vært i kontakt. Det har jo vært mye frem og tilbake siden det er bare ett år igjen av kontrakten til Egil, sier Lundekvam til Dagbladet :på nettet. Han omtaler 22 år gamle Davies som en spiller «med stort potensiale og med fremtiden for seg», men at han allikvel ville foretrukket å spille med Østenstad.

Selv om det ikke er kjent hvilke vilkår som står i avtalen er det ikke urimelig å regne med at Østenstad får et rimelig lønnstillegg i kompensasjon for å forlate Premier League. Til tross for at laget ligger en divisjon under er Blackburn en større og mer pengesterk klubb enn Southampton.