Østenstad vil ha slåssing på treningsfeltet

- Trenger ikke være negativt.

VIL HA TEMPERATUR: Knuffing og verbale sammenstøt hører hjemme på treningsfeltet i en klubb som vil kjempe i toppen, sier sportsdirektør Egil Østenstad i Viking. Foto: Alf Ove Hansen, Scanpix
VIL HA TEMPERATUR: Knuffing og verbale sammenstøt hører hjemme på treningsfeltet i en klubb som vil kjempe i toppen, sier sportsdirektør Egil Østenstad i Viking. Foto: Alf Ove Hansen, ScanpixVis mer

(Dagbladet.no): Sportsdirektør Egil Østenstad sier til Stavanger Aftenblad at man må tåle tøffe tak på treningsfeltet i ambisiøse fotballklubber med ambisjoner.

- Jeg har selv sagt at et lag bør ha tre-fire slåsskamper hver sesong for å kjempe i toppen, sier Østenstad til avisa.

- Jeg legger ikke annet i det enn at det skal være litt temperatur, sier Østenstad til Dagbladet.

De fleste arbeidstakere ville kanskje stusset om sjefen oppfordret til slåssing på jobb.

- Jeg ville ikke sagt det samme om jeg var sjef i Dagbladet, sier han.

Trenger ikke være negativt
Viking-direktøren har selv erfaring blant annet fra en tøff fotballkultur i England, og mener noen gnisninger på treningsfeltet ikke trenger å være et problem.

- At du har dytting eller verbale sammenstøt trenger ikke nødvendigvis være negativt for det som skjer på banen. Du spiller faktisk fotball på jobb hver dag. Men det skal ikke ende med at folk brekker armer og bein og neser, selvsagt.

- Men er det vanskelig å vite hvor den grensa går?

- Nei. Har du spilt fotball sjøl vet du hvor grensa går, sier Østenstad.

Han forstår at dette er et utspill ikke alle vil være enig i.

- Det er nok en del som vil si at det er et dårlig råd.

Østenstad understreker også at det er et klart skille mellom det som skjer ute på treningsfeltet og det som skjer etter trening eller på vei inn i garderoben, slik Jone Samuelsen var da han ble skallet ned av Mame Niang etter Viking-trening på onsdag.

- Det går en veldig klar linje mellom linje mellom det som skjer ute på feltet og i garderoben, sier Østenstad til Dagbladet.

Bot og karantene
Det markerte også klubben i går, da de ga Niang bot på 15 000 kroner og to ukers utestengelse fra trening. Senegaleseren har også kommet med en uforbeholden beklagelse av oppførselen sin.

Leder i Norske Idrettsutøveres Sentralorganisasjon (Niso), Silje Vaadal, synes Østenstads utspill er greit.

- Det spørs jo litt hva han har lagt i det. Men jeg velger å tolke ham som det skal være litt temperatur, forutsatt at det går visse grenser, sier Vaadal til Dagbladet.

PS: Jone Samuelsen sto over dagens Viking-trening. Han sliter fortsatt med vondt i hodet etter nedskallingen onsdag.