Fartskrise i Østerrike

Østerrike fortviler etter Jansrud og Svindals bragd:
- Jeg var rasende, sier Mayer

De stolte fartstradisjonene etter Hermann Maier, Stephan Eberharter og Michael Walchhofer er i ferd med å bli et skammens kapittel. Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal forverrer marerittet.

HERJER: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal fortsetter å herje med verdenseliten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
HERJER: Kjetil Jansrud og Aksel Lund Svindal fortsetter å herje med verdenseliten. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Norge, Italia, Norge, Slovenia, Frankrike, Canada, Sveits, Italia, Norge, Frankrike, Sveits, Frankrike, Sveits, Frankrike, Italia og USA.

Det er nasjonene som - i nevnte rekkefølge - kapret de 16 første plassene i utforrennet i Val-d’Isère i dag. For Norge var det en ny alpinfest med Kjetil Jansrud som seierherre foran Peter Fill og Aksel Lund Svindal.

Først på 17. plass kom en alpinist fra verdens største alpinnasjon, Østerrike. Hans navn er Matthias Mayer, som ble olympisk mester i utfor i Sotsji i 2014. Dagens fiasko var ikke til å tro. Det er omtrent som om Norge ikke skulle hatt noen topp 16 i verdenscupen i langrenn.

- Jeg var rasende i målområdet. Jeg trodde jeg kjørte bra. Likevel er jeg så langt bak de norske. Jeg skjønner ikke hvorfor de er så mye bedre enn oss, sier Mayer til Kleine Zeitung.

Til Dagbladet oppsummerer alpinlegenden Lasse Kjus Østerrikes problem slik:

- De har slitt i flere år. De klarer rett og slett ikke å løfte fram vinnere, sier Kjus.

- Det gjør vondt

Østerrike sliter stort i fartsdisiplinene på herresiden for tiden. Dagen i dag var ikke noe unntak fra regelen. I gårsdagens super-G-renn ble Marcel Hirscher, altså storslalåm- og slalåm-spesialisten, beste østerriker på 13. plass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer