Østerrike innrømmer bloddoping

Østerrikerne har i et brev til IOC innrømmet at enkelte av dere utøvere har bedrevet bloddoping under OL.

Ifølge svensk TV skal Østerrikes skiledelse i ett brev till IOC innrømmet at noen av deres skiløpere var bloddopet under OL.

Det har i ei ukes tid vært spekulert i hva blodposene og alt utstyret som ble funnet i østerrikernes leide bolig like ved langrennsanlegget i Soldier Hollow ble brukt til.

Det har kommet en del forklaringer, men mistanken om at østerrikerne har drevet med mer enn 'medisinsk lovling preparering av blodet' har hele tiden vært der.

Nå kan det altså ha kommet en innrømmelse.

Det er foreløpig ikke klart hva østerrikerne har skrevet til IOC, utover at det innrømmes bloddoping, men i så beskjeden utstrekning at det ikke burde føre til diskvalifikasjon.

Ifølge østerrikerne har det kun vært snakk om så små mengder blod at det ikke kan kalles doping. Hensikten skal ha vært restitusjon, hevdes det.

– Det høres snodig ut. Har du dopet deg så har du dopet deg. Men det er fint at de kommer med dette, sier antidopingkonsulent Anne Cappelen til Nettavisen.

Hun understreker at hun bare kjenner denne nyheten gjennom mediene og ikke vil være for bastant i sine uttalelser.

Svenske Timo Säppälä, antidopingkonsulent i det svenske idrettsforbudet er klarere i sin tale:

- Jeg var forunret over østerrikernes forklaringer etter funnet av utstyret. Alle vet jo at blod ikke hører hjemme i idretten.

-Jeg anser dette som en innrømmelse av doping, sier han til Aftonbladet.

Men svensken tror det skal bli vanskelig å få noen dømt, eller disket ettersom det blir vanskelig å bevise hvem som har fått blod, og når.

Det er nemlig ikke sagt eller skrevet noe om hvem som ble behandlet.

Men om ingenting blir bevist, vil det alltid hvile et mistenksomhetens skjær over Michail Botwinov og Christian Hoffmanns medaljer. De sto sammen med Johann Mühlegg på pallen etter tremila.

Kristen Skjeldal ble nummer fire i dette løpet.

JUKSE-PALL? Christian Hoffmann (fra venstre), Johann Mühlegg og Michail Botwinov tok de tre første plassene på OL-tremila. En er tatt for doping, de to andre er mistenkt. Kristen Skjeldal ble fjerdemann i løpet.