Henrik Kristoffersen

Østerrike-melding: - Bare tull

Østerrikes landslagstrener Marko Pfeifer (49) tror og håper hjemmepublikummet kan bidra til østerriksk jubel i Kitzbühel. - De beste alpinistene er de beste uansett hvor de kjører, kontrer Henrik Kristoffersen (28).

JUBEL: Henrik Kristoffersen kunne juble for seier i Wengen. Nå venter den brutale løypa i Kitzbühel. Foto: NTB
JUBEL: Henrik Kristoffersen kunne juble for seier i Wengen. Nå venter den brutale løypa i Kitzbühel. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Det er liten tvil om at det flyter bra for Henrik Kristoffersen om dagen. 28-åringen fra Rælingen har hatt en god sesong, og før slalåmrennet i Kitzbühel førstkommende søndag, er Kristoffersen svært fornøyd med tingenes tilstand.

- Jeg trives ganske godt om dagen og det er morsomt å stå på ski. Det funker bra med fatter'n (Lars Kristoffersen), trenerteamet, skimerket og alle som jobber for at jeg skal kjøre fortest mulig på ski. Det er moro om dagen, sier Kristoffersen til Dagbladet.

JUBEL: Henrik Kristoffersen har gode minner fra Kitzbühel. Her fra 2014 da han tok andreplassen i slalåmrennet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
JUBEL: Henrik Kristoffersen har gode minner fra Kitzbühel. Her fra 2014 da han tok andreplassen i slalåmrennet. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Tror ikke på hjemmefordel

Norge har dominert i slalåm denne sesongen. Åtte av de siste ni slalåmrennene har hatt en nordmann øverst på pallen.

Kristoffersen bare ler når Dagbladet ber han forklare den norske dominansen.

- Spesielt på herresiden er det helt enormt med Kilde, Lucas (Braathen) og Atle (Lie McGrath) som virkelig drar på. Det er også kult med Timon (Haugan) som har kommet seg på et skimerke der han trives bra. Alexander (Steen Olsen) imponerte meg også veldig i Wengen.

- Hvorfor har det blitt sånn?

- Jeg tror det er et enormt arbeid som er gjort av klubber og foreldre, som gjør at vi har den bredden vi har nå. Det er ikke sånn i Norge at folk kommer på landslag så veldig tidlig, mener han.

TROR PÅ ØSTERRIKE: Østerrikes landslagstrener Marko Pfeifer. Foto: NTB
TROR PÅ ØSTERRIKE: Østerrikes landslagstrener Marko Pfeifer. Foto: NTB Vis mer

Der de norske alpinistene har rasket med seg de fleste verdenscupseirene, har det gått tråere for alpinnasjonen Østerrike.

Landslagstrener Marko Pfeifer har i forkant uttrykt at han både tror og håper at hjemmepublikummet kan bidra til at Østerrike kan stå øverst på pallen i Kitzbühel.

- Alle kan slås. Jeg er veldig optimistisk på at østerrikerne vil gjøre det bra på hjemmebane, sier han.

- Er det sånn at publikum kan løfte deg fram til seier i alpint?

- Nei, det er bare tull. De beste alpinistene er de beste uansett hvor de kjører, uansett hvordan løypesettet er og uansett hvordan bakken er. Jeg har sikkert kjørt like mange ganger i Kitzbühel som østerrikerne har gjort, sier Kristoffersen.

STINN BRAKKE: Kitzbühel under utforen i 2019. Foto: NTB
STINN BRAKKE: Kitzbühel under utforen i 2019. Foto: NTB Vis mer

Holder seg unna Kitzbühel

Hjemme i Salzburg lader 28-åringen opp til slalåmen i Kitzbühel. Etter to år med pandemi og delvis tomme tribuner, er det ventet storinnrykk til byen i det østlige Nord-Tirol i Østerrike kommende helg.

I tillegg til selve «Hahnenkamm-Rennen», er det som alltid mye som skjer i Kitzbühel. Tradisjonen tro arrangeres det festmiddager, konserter og andre festligheter gjennom helga. Celebre gjester som Arnold Schwarzenegger og Lindsey Vonn er ventet til det som betegnes som en av de største scenene i alpinsirkuset.

I`LL BE BACK: Arnold Schwarznegger er ventet tilbake i Kitzbühel etter to år med pandemi. Her fra 2019-utgaven sammen med kjæresten Heather Milligan. Foto: NTB
I`LL BE BACK: Arnold Schwarznegger er ventet tilbake i Kitzbühel etter to år med pandemi. Her fra 2019-utgaven sammen med kjæresten Heather Milligan. Foto: NTB Vis mer

- Har du vekslet noen ord med Schwarzenegger?

- Nei, jeg har aldri møtt han heller. Men jeg vet at han var til stede da jeg tok min første seier i Schladming. Han ble veldig stille da Mario Matt hektet og jeg vant, ler Kristoffersen.

For å lade opp best mulig holder Kristoffersen seg hjemme i Salzburg fram til lørdag formiddag.

- Jeg prøver å unngå Kitzbühel så mye som mulig denne uka. Det er et show uten like som jeg tror blir helt ellevilt i år, avslutter Kristoffersen.

PS. Slalåmrennet starter klokka 10.30 søndag. Fredag og lørdag kjøres det utfor i Kitzbühel

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer