Tror sykkel-VM i Bergen kan bli tidenes beste

Østerrike skremt av sykkel-VM i Bergen: - Norge har løftet det til et nytt nivå

Alexander Kristoff, Odd Christian Eiking og de norske sykkelstjernene forstår godt hvorfor Østerrike frontet skepsis på gårsdagens kongress. Det er med skrekkblandet fryd de følger mesterskapet i Bergen for å lære.

KLAR FOR FEST: Alexander Kristoff gleder seg til å ta del i sykkelfesten som Edvald Boasson Hagen (i bakgrunnen) var en sentral del av på onsdag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
KLAR FOR FEST: Alexander Kristoff gleder seg til å ta del i sykkelfesten som Edvald Boasson Hagen (i bakgrunnen) var en sentral del av på onsdag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Om ett år overtar Innsbruck og Østerrike stafettpinnen fra Bergen og Norge når de skal arrangere sykkel-VM i 2018.

Den fjellrike og hoppgale nasjonen er blitt skremt av det de har sett i sykkel-VM i Bergen. Skremt fordi de er nervøse for «å hoppe etter Wirkola» eller Gregor Schlierenzauer om du vil.

Lista er lagt skyhøyt, og selv om Alpene rent fysisk er mer enn høye nok, skal det mye til for å leve opp til det Bergen har fått til i dette mesterskapet.

Neste års VM-arrangør er til stede i Bergen for å lære. Nå føler de presset. Det var på UCI-kongressen i går at Østerrike formidlet sin skrekkblandede fryd.

– På kongressen i går ble vi hyllet fra en rekke nasjoner. Innsbruck var tydelige på at de er nervøse for å følge opp dette. De er litt skremt over hvor høyt lista er lagt nå, forteller sykkelpresident Harald Tiedemann Hansen til Dagbladet.

Han ble selv gjenvalgt i UCI og fikk styrket sitt kandidatur gjennom folkefesten i Bergen.

Kristoff: – Vanskelig å toppe

Verden er imponert over mesterskapet i Norges nest største by, som bortsett fra i dag har vært oppsiktsvekkende heldig med været, som blir strålende også til helga.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer