- Østerrikerne ikke dopingtatt

Tysk TV-kanal melder at alle ti prøvene er negative.

(Dagbladet.no:) Den tyske TV-kanalen ZDF melder i dag at alle de ti dopingprøvene som er tatt av østerrikske OL-deltakere, er negative.

Østerrikerne Wolfgang Perner og Wolfgang Rottmann stakk av fra OL etter en razzia gjennomført av italiensk politi lørdag kveld, da ble det blant annet kastet sprøyter og annet utstyr ut av vinduet.

I etterkant av razziaen ble flere østerrikske langrennsløpere og skiskyttere testet for dopingmidler. Rømlingen Wolfgang Perner skal være blant utøverne som er testet for ulovlige substanser i kroppen.

Nå melder altså tysk fjernsyn at ingen av prøvene tatt av østerrikske utøvere er positive, men IOC har sagt klart fra at de vil etterforske saken uansett utfall av dopingprøvene som ble offentliggjort i dag.

Usikkert utfall

En talskvinne for den internasjonale olympiske komité uttaler til ZDF at ingen prøver ennå er offentliggjort av IOC.

Den tyske meldingen blir dermed foreløpig tilbakevist av IOC. Svarene på prøvene tatt av de østerrikske utøverne var ikke forventet å foreligge før søndag.

– Dette er bare rykter. Det som tysk TV meldte er ikke sant, sier talskvinnen for IOC, Emmanuelle Moreau.

INGEN POSITIVE PRØVER OFFFENTLIGGJORT: Det hersker full forvirring rundt de østerrikske dopingprøvene i Torino. ZDF melder at ti prøver er negative, mens den internasjonale olympiske komité benekter at noe som helst er offentliggjort. Foto: Reuters/Scanpix
INGEN POSITIVE PRØVER OFFFENTLIGGJORT: Det hersker full forvirring rundt de østerrikske dopingprøvene i Torino. ZDF melder at ti prøver er negative, mens den internasjonale olympiske komité benekter at noe som helst er offentliggjort. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

Det ble funnet både medisiner og utstyr for overføring av blod under razziaen i den østerrikske leiren lørdag.