Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østerrikerne krever bevis

- Vi er svært overrasket.

(Dagbladet.no/ANB):Tidligere i uken påsto den italienske statsadvokaten at det ble funnet litervis med blod i den østerrikske leiren  under OL.

Det liker den Olympiske komite i Østerrike svært dårlig. 

– Det er, så vidt vi vet, ingen offisielle etterforskningsresultater klare. Jeg er svært overrasket over uttalelsene til statsadvokaten, særlig fordi det pågår en etterforskning, sier formann i komiteens etterforskningskommisjon, Dieter Kalt, til det østerrikske nyhetsbyrået APA.

I et intervju med den franske sportsavisen L\'\'Equipe torsdag sa statsadvokat Ciro Santoriello at østerrikerne løy om at de ikke visste at Walter Mayer var til stede under lekene.

Utestengt

Mayer er utestengt fra OL fram til og med 2010 i Vancouver etter at det ble funnet blodoverføringsutstyr i leilighetene østerrikerne disponerte under OL i Salt Lake City i 2002. Santoriello mener at Mayer ikke handlet på egenhånd og at flere var klar over den påståtte bloddopingen.

– Vi er sikre på at dette er et organisert system. Dette er ikke noe en mann gjør alene uten at noen kjenner til det, sa han til avisen.

Mayer forsvant fra OL-byen etter at italiensk politi raidet de østerrikske leilighetene i San Sicario og Pragelato. Han krasjet under flukten inn i en politisperring i Østerrike. Etter å ha blitt avhørt av østerriksk politi ble han innlagt på psykiatrisk sykehus.

SKANDALE:Den italienske statsadvokaten hevder disse gutta visste hva de gjorde. Nå krever Østerrike bevis. Foto:SCANPIX/REUTERS
SKANDALE:Den italienske statsadvokaten hevder disse gutta visste hva de gjorde. Nå krever Østerrike bevis. Foto:SCANPIX/REUTERS Vis mer

Santoriello sa også at det var vanskelig å samarbeide med østerrikske myndigheter. Dieter Kalt ber statsadvokaten i Italia om å ta kontakt slik at samarbeidet kan bli bedre.

(ANB-AP)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media