Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østerrikes hoppstjerner skaper norsk frykt

Glimrer med sitt fravær i Sommer Grand Prix: - De er noen luringer.

ETTERLYST: Thomas Morgenstern (f.v.), Martin Koch, Gregor Schlierenzauer og Andreas Kofler har gjort andre ting enn å konkurrere i sommer. Om seks måneder starter VM i italienske Val di Fiemme. Foto: Darko Bandic / AP Photo / NTB Scanpix
ETTERLYST: Thomas Morgenstern (f.v.), Martin Koch, Gregor Schlierenzauer og Andreas Kofler har gjort andre ting enn å konkurrere i sommer. Om seks måneder starter VM i italienske Val di Fiemme. Foto: Darko Bandic / AP Photo / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Østerrikes beste hoppere har ikke deltatt i sommerens Grand Prix-renn. De norske hopperne er usikre på hva de driver med.

- Ryktene sier at de sliter med overgangen til nytt utstyr. Men de er noen luringer, sier sportssjef Clas Brede Bråthen til Dagbladet.

Verken Thomas Morgenstern, Andreas Kofler eller Martin Koch har hoppet et eneste Grand Prix-renn i år. Rennene går på plast, og er det øverste konkurransenivået for hopperne om sommeren. Norge har med alle sine beste utøvere, inkludert regjerende verdenscupvinner Anders Bardal.

- Vi fokuserer på oss selv, men har et våkent øye med det som skjer, framholder Bråthen.  

Snakkis At de beste hopperne fra Østerrike har glimret med sitt fravær, er blitt en snakkis hos flere nasjoner. Det opprettholder ikke akkurat statusen til Grand Prix, som går av stabelen på sju arrangørsteder og ledes av tyskeren Andreas Wank. Tom Hilde er beste nordmann på fjerdeplass.

Utstyrsreglene Bråthen sikter til, er nye og trangere hoppdresser. Reglene ble vedtatt tidligere i år. Dressene gir mindre flyt i svevet, men dette skal kompenseres med større fart på hoppet.

- I fjor hadde Østerrike rundt 100 dresser og Norge rundt 90. Nå får vi én dress som er tilpasset kroppen. Da er det ikke like stort behov for å teste og tyne alle grenser, sa NRK-ekspert Anders Jacobsen da regelendringene ble kjent.

- Umulig å tolke - Det er umulig å tolke østerrikerne. At de ikke har taklet regelendringene, tror jeg bare er deler av forklaringen. Men vi velger ikke å bruke så mye energi på dette. Vi forholder oss til regelverket, sier Bråthen.

Journalist Susann Frank i Tiroler Tageszeitung følger de østerrikske hopperne tett. Om de norske spekulasjonene sier hun:

- Alle nasjonene har problemer med den nye dressen, så dette er ikke spesielt for Østerrike. For Morgenstern dreier det seg om å finne tilbake den gode følelsen. Derfor trener han i små bakker i sommer. Kofler liker ikke Grand Prix, og bruker sommeren til å møte nye sponsorer.

Pause Østerrikes beste hopper de siste åra, Gregor Schlierenzauer, har deltatt i én lagkonkurranse i Grand Prix.

- Da våre hoppere var på vei opp, var Grand Prix viktig. Nå har de større behov for pause om sommeren, fortsetter Susann Frank.

Renn på fire arrangørsteder gjenstår i Grand Prix, det første i Hakuba i Japan i morgen. Om fjerdeplassen til Tom Hilde, sier Bråthen:

- Tom har satt nye rekorder i forhold til utvikling av kraft. Men snittresultatene for hele laget er gode.

NORSK SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen (t.h.).Foto: Lise Åserud / Scanpix
NORSK SPORTSSJEF: Clas Brede Bråthen (t.h.).Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media