Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østerrikes NHL-stjerner drakk seg stupfulle etter kampen mot Norge

Røk ut 36 timer senere. Treneren i sjokk.

KRITISERES KRAFTIG: Thomas Vanek er blant østerrikerne som dro på fylla etter kampen mot Jonas Holøs og Norge. Nå får de mye av skylda for at Østerrike røk ut av OL-turneringen to dager senere. Foto: SCANPIX/EPA/ANATOLY MALTSEV
KRITISERES KRAFTIG: Thomas Vanek er blant østerrikerne som dro på fylla etter kampen mot Jonas Holøs og Norge. Nå får de mye av skylda for at Østerrike røk ut av OL-turneringen to dager senere. Foto: SCANPIX/EPA/ANATOLY MALTSEV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet) Østerriksk presse er i opprør etter at det ble avslørt at minst tre av hockeylandslagets største stjerner dro på fylla midt under OL, 36 timer før den viktige åttedelsfinalen mot Slovenia.

NHL-spillerne Thomas Vanek, Michael Grabner og Michael Raffl har alle innrømmet og beklaget at de ramlet utpå, men det er ventet at flere navn vil bli offentliggjort etter hvert, skriver Aftonbladet.

Østerrike slo Norge 3-1 i den siste gruppespillkampen søndag kveld, og da bestemte spillerne seg for å feire. Flere tok turen til det såkalte «Austria House», midt i sentrum av området der store deler av den internasjonale pressen bor. Og det ble sent.

- Sjokkert Noen av spillerne kom ikke hjem før seks om morgenen, og østerrikske medier skriver at enkelte var så beruset at de ikke kunne gjøre rede for seg. 36 timer senere ble de sendt på hodet ut av OL-turneringen med 0-4 mot Slovenia.

- Jeg visste ingenting om dette, jeg ble sjokkert da jeg fikk høre om det. Vi visste at spillerne skulle dit og spise middag, men planen var at de skulle dra hjem til rommene sine rett etterpå, sier landslagssjef Manny Viveiros, som ga spillerne frihet under ansvar i OL.

- Vi hadde en veldig god sjanse til å nå kvartfinalen, men jeg vet ikke hva som skjedde, spesielt ikke før det som kan ha vært den viktigte kampen i østerriksk hockeys historie. Det er sjokkerende det som skjedde etter kampen mot Norge, sier han.

Beklager De tre nevnte spillerne har kommet med en pressemelding der de tar ansvar for det de har gjort, men samtidig avviser at det fikk noen betydning for tapet for Slovenia.

- Vi besøkte «Austria House» for en privat feiring, og holdt oss unna de åpne områdene. Ettersom vi ikke hadde kamp dagen etter, ble det sent for noen av oss. Vi mener at dette ikke påvirket vår prestasjon mot Slovenia, men vi erkjenner at vi er forbilder, og burde ventet med feiringen til etter vår siste kamp i turneringen, skriver de tre.

Landslagsledelsen er ikke enige i spillernes analyse. Og spesielt skuffet er de over New York Islanders-spilleren Thomas Vanek, som er kaptein for Østerrike.

- Han (treneren) valgte Vanek fordi han ønsket en erfaren leder, men det gikk åpenbart galt. Vi hadde klare regler om at dårlig oppførsel ville føre til umiddelbar hjemsendelse. Alle visste også at det var nulltoleranse for alkohol under OL, sier Dieter Kalt, president i Østerrikes ishockeyforbund.

Det er nå varslet konsekvenser for spillerne som var involvert i fylleskandalen.

PS! Det er generelt alkoholforbud i deltakerlandsbyene der de norske utøverne (minus kombinert) bor i OL-byen.

Hele Norges coronakart