Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Østerrikes skiforbund frifinner Mayer

Men utelukker ikke at utøvere brukte doping i OL.

(Dagbladet.no): Den tidligere dopingstraffede skitreneren Walter Mayer er ikke funnet skyldig i noe ulovlig i det østerrikske skiforbundets etterforskning i kjølvannet av dopingraidene under Torino-OL i februar.

Forbundets disiplinærkomité offentliggjorde i dag resultatene av sine innledende undersøkelser av saken.

Komitéen har ikke funnet bevis for at Mayer har vært involvert i organisert doping, melder Reuters.

Mayer var utestengt fra Torino-lekene etter en bloddopingsak i Salt Lake City 2002, men dukket opp i østerrikernes leir.

Han ble seinere arrestert under dramatiske omstendigheter etter at en biljakt endte med at han kolliderte i en politisperring.

Ny utøver i søkelyset

De kan imidlertid ikke utelukke at det ble brukt ulovlige stoffer av tre østerrikske utøvere under lekene i Torino. Komiteen sier at to av utøverne - skiskytterne Wolfgang Rottmann og Wolfgang Perner - uansett ikke kan straffes av skiforbundet ettersom de har lagt opp.

Imidlertid er det satt igang «disiplinære tiltak» mot en tredje utøver, som foreløpig ikke er navngitt.

HER STOPPET JAKTEN: Walter Mayer, som ble utestengt fra OL fram til 2010 etter at han var involvert i en bloddopingsak under 2002-OL, kolliderte i en politisperring etter en biljakt. Foto: EPA/Scanpix
HER STOPPET JAKTEN: Walter Mayer, som ble utestengt fra OL fram til 2010 etter at han var involvert i en bloddopingsak under 2002-OL, kolliderte i en politisperring etter en biljakt. Foto: EPA/Scanpix Vis mer

Den italienske statsadvokaten, Ciro Santoriello, sa tidligere i april til franske L\'Equipe at det ble funnet litervis med blod under razziaen mot den østerrikske langrenns- og skiskytterleiren.

Statsadvokaten hevdet også at det østerrikske forbundet hadde hindret kontoret hans i arbeidet.

- Mye usant

Forbundet slår tilbake mot påstandene i dag.

- Det har kommet mange usanne ting fra Torino, sier det østerrikske skiforbundets pressesjef Jo Schmid.

Han avviser imidlertid at dagens offentliggjøring kommer som et dierkte motsvar til Santoriellos påstander.

- Komitéen vår har avsluttet sin innledende etterforskning, og vi har hele tida sagt at vi ville offentliggjøre konklusjonene da, sier Schmid.

Den østerrikske OL-komitéen og IOC (Den internasjonale olympiske komité) etterforsker også omstendighetene rundt OL-razziaen. Så langt er det ikke kjent hva de har konkludert med.

LA OPP: Wolfgang Perner la opp sammen med lagkameraten Wolfgang Rottmann etter razziaen mot østerrikernes leir under Torino-OL. Nå er en tredje utøver i forbundets søkelys.
- INGEN BEVIS: Disiplinærkomitéen har ikke funnet det bevist at Mayer har deltatt i organisert dopingvirksomhet i forbindelse med Torino-OL.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling