SKUFFENDE NORSK DAG: Anders Bardal var best av de norske hopperne med sin niendeplass. Han hoppet seg opp fem plasser i finaleomgangen.Foto: REUTERS/Michael Dalder
SKUFFENDE NORSK DAG: Anders Bardal var best av de norske hopperne med sin niendeplass. Han hoppet seg opp fem plasser i finaleomgangen.Foto: REUTERS/Michael DalderVis mer

Østerriksk dobbel i nyttårsrennet

Anders Bardal best av de norske på en niendeplass.

Nyttårshopprennet ble en liten norsk nedtur med Anders Bardals 9.-plass. Samtidig herjer østerrikeren Gregor Schlierenzauer med konkurrentene. Schlierenzauer vant rennet med 274,5 poeng. Han var 4,1 poeng foran landsmannen Kofler, mens japanske Daiki Ito tok tredjeplassen. Han var 4,9 poeng bak vinneren.

Schlierenzauer tok sin tredje seier i nyttårsrennet. Han tangerte dermed Bjørn Wirkola og Jens Weissflog, for det er bare dem som har klart det tidligere. Den 21 år gamle østerrikeren ligger også veldig godt an til å ta hjem sin første sammenlagtseier i hoppuka og samtidig klare å vinne de fire rennene. Det er satt opp bonus på 6,3 millioner kroner til den som klarer det i jubileumsuka. Hoppet seg opp Anders Bardal på 9.-plass ble best av de norske. Han hoppet seg opp fra 14.-plassen etter første omgang. Bardal fikk poengsummen 256,1. Han var langt bak de beste, og den norske innsatsen i nyttårsrennet har ikke vært svakere siden 2002.

Norge har ikke hatt noen på seierspallen i Garmisch-Partenkirchen siden Sigurd Pettersen vant i 2004. Bardel selv kunne godt tenkt seg en tur på «pallen». - Etter hoppingen lørdag og prøveomgangen i dag mente jeg at skulle ha muligheter til å henge med i toppen. Noen småfeil på kanten og litt stang ut gjør at det ikke går an å henge med, sa Bardal. - Jeg spenner meg litt og får ikke brukt beina godt nok, forklarte Bardal, som hoppet med hanskene til Tom Hilde. - Jeg har samme type hansker og dem for å markere min sympati med ham, men jeg hopper nok ikke flere ganger med dem, sa den norske hoppveteranen.
I 2002 ble Bardal beste norske på 43.-plass og fikk en gang hoppe to omganger.

Langt opp Bardal holder 7.-plassen i hoppuken sammenlagt etter to renn. Avstanden fram til Schlierenzauer er på 43,7 poeng, men nordtrønderen tenker ikke på sammenlagtplasseringen. - Jeg har egentlig tenkt på sammenlagtplasseringen. Jeg har jo skjønt at jeg er en av outsiderne til å kjempe i toppen. Jeg er fortsatt med i toppen, men det er nok litt langt opp til Schlierenzauer. Jeg håper ikke han vinner alle rennene, sa Bardal. Det var nykommerne som med hederlig innsats reddet helhetsinntrykket for Alexander Stöckls gutter.

Romøren ikke til finale Rune Velta endte på 11.-plass, Vegard Haukø Sklett ble nummer 21 og Atle Pedersen Rønsen nummer 24. Mens veteranen Bjørn Einar Romøren ikke klarte å kvalifisere seg for finaleomgangen. - Jeg er ikke skuffet. Jeg synes guttene gjorde en bra innsats, men ikke helt perfekt. Når hoppene ikke er helt perfekte trenger man litt flaks, og det hadde vi ikke denne gangen, sa Alexander Stöckl til NTB. - I 1. omgang hadde vi tunge forhold og mange kompensasjonspoeng, men vi du gjør perfekte hopp så trenger du ikke det. Derfor er det fortsatt noen steg å ta. Jeg er tålmodig og ser et godt lag. Bardal har vist at han vinne og Rune Velta er heller ikke så langt unna. Sklett og Rønsen gjennomfører sine første nyttårsrenn med gode plasseringer, sa Stöckl.

(NTB)