Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Kristoffersen rasende på østerriksk publikum etter andreplass

Østerriksk publikum kastet snøballer etter Kristoffersen: - Helt latterlig

Østerriksk publikum forsøkte å sabotere Kristoffersen. Marcel Hirscher ble for sterk og vant rennet.

UPOPULÆRT: Henrik Kristoffersen var ikke fornøyd med publikum etter målpassasje. Video: NRK Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Kveldsrennet i slalåm i Schladming, stedet hvor Henrik Kristoffersen tok sin første verdenscupseier og hvor han har vunnet tre av de fire siste rennene før i kveld, er normalt en festkveld på alpinkalenderen.

Men denne gang var det ikke like morsomt for Kristoffersen i Østerrike. Publikum kastet nemlig snøballer etter nordmannen da han kjørte ned bakken i den andre omgangen.

På reprisene kunne man tydelig se at minst tre-fire snøballer ble kastet i retning av nordmannen.

- Å kaste snøball er ikke lov!, ropte Kristoffersen til kamera da han kom i mål.

- Det er en skandale, sa NRKs kommentator Thomas Lerdahl.

- Sånn er det, det er helt latterlig. Jeg ser at det kommer flere snøballer, men jeg ser det lander snøballer rundt meg, men jeg forsøkte å fokusere på løypa foran meg. Jeg hadde ikke slått Marcel i dag uansett, men det er skikkelig usportslig, sa Kristoffersen til NRK etter rennet.

Tre idioter ødelegger

Tidligere verdenscupalpinist Lars Elton Myhre kommenterte rennet for NRK. Han kan bare huske å ha sett noe lignende en gang før.

- Jeg kan bare huske det en gang før og det var på Balkan. Det var Janica Kostelic mot Anja Pärson på hjemmebane i Zagreb. Å kaste snøball har jeg ikke sett på veldig lang tid, sier Myhre til Dagbladet.

Myhre tror likevel ikke at snøballkastingen hadde noe å si for sluttresultatet i Schladming.

- Jeg tror Henrik er i sin sone og registrerte at det skjedde, men at det ikke hindret ham særlig. Det er derfor han er så god som han er nå, han er så god til å fokusere. Du er vant til at ting skjer som du må reagere på, men vanligvis har det med løypa å gjøre, at det er glattere, dypere groper eller noe sånt. Jeg tror ikke det hadde så mye å si, men klart hadde de truffet bedre kunne det blitt stygt.

Rennet i Schladming er et av de virkelig store på kalenderen og trekker et voldsomt folkehav til den østerrikske alpebyen. Myhre mener det er synd at tre stykker skal ødelegge det som ellers var en folkefest.

- Det er femti tusen der og tre stykker som er idioter. Sånt kan skje, det går liksom ikke an å forskanse seg mot. Det er synd fordi kampen mellom Hirscher og Kristoffersen er så rå at vi ikke hadde trengt de snøballene for å skape drama. Det var synd for rennet som ellers hadde så flotte rammer.

Hirscher best

Som tidligere denne sesongen var det duket for en duell mellom kamphanene Marcel Hirscher og Henrik Kristoffersen. Etter den første omgangen skilte det tjue hundredeler mellom de to, i fordel av østerrikeren.

Hirscher ble for sterk for nordmannen og vant til slutt med 39 hundredeler. Dermed måtte Kristoffersen ta til takke med sesongen åttende andreplass.

De to var i en klasse for seg selv. Det skilte 1.74 fra Kristoffersen ned til tredjemann.

- Vi er litt i en egen liga per dags dato. Jeg kommer til å fortsette å jobbe, forrige gang var jeg foran og nå er jeg fire tideler bak. Jeg synes det er dritgøy med rivaliseringen, sa Kristoffersen til NRK.

Daniel Yule fra Sveits knep tredjeplassen foran svenske André Myhrer.

Kristoffersen har hatt en meget solid sesong med åtte andreplasser og totalt 12 pallplasser i verdenscupen så langt. Den første seieren satt langt inne i kamp mot Marcel Hirscher som har vist strålende kjøring hele sesongen.

23-åringen fra Rælingen tok nemlig sin første verdenscupseier på ett år da han vant i Kitzbühel søndag. Hans forrige seier var i nettopp kveldsrennet i Schladming.

​Godkjent laginnsats

Jonathan Nordbotten kjørte ned til en sterk sjuendeplass i Kitzbühel med en god andre omgang og satte igang med det samme i den andre omgangen Schladming. Dessverre stoppet det litt opp for 28-åringen i den nedre halvdelen av løypa etter strålende kjøring på toppen.

Likevel noterte Nordbotten seg for sin andre topp 10-plassering på en uke.

Sebastian Foss-Solevåg fikk det ikke til å stemme i den første omgangen og var bare nummer 26. Spjelkavik-løperen var over tre sekunder bak og kom seg akkurat med til den andre.

Der kjørte Foss-Solevåg langt bedre og fra et godt startnummer kjørte han seg opp ti plasser til en 15. plass med en av omgangens beste tider.

Leif Kristian Nestvold-Haugen var nestbeste nordmann etter å ha kjørt inn til en tolvteplass i den første omgangen, men to grove feil i den andre kostet flere sekunder og Nestvold-Haugen falt ned til en 23. plass.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!