Østfold-duo i Glimts søkelys

Fredrikstads lynraske spiss Brian West og Moss-midtstopper Vidar Martinsen er hete navn når Bodø/Glimt nå jakter på forsterkninger.

Bodø-laget har med sin tynnslitte spillerstall intensivert jakten på nye spillere, og ser fram til at overgangsvinduet åpner 1. juli. I og med skadesituasjonen til sentrale spillere som Cato Hansen og Stig Johansen, samt usikkerheten rundt kontraktsforlengelse med flere andre spillere, sonderer Glimt nå spillermarkedet svært nøye.

– Vi jobber med tanke på både høsten og fortsettelsen, bekrefter hovedtrener Ola Haldorsen overfor Avisa Nordland.

Vidar Martinsen, Moss, er en av mange eliteserieklubben har i søkelyset. 23-åringen fra Råde er en rask og sterk midtstopper, som Glimt skal ha sett ved flere anledninger så langt i vår. Men stopperen, som også kan spille høyreback, kan fort bli en kostbar spiller. Både Viking og Fredrikstad har vist interesse for østfoldingen, som i tillegg har halvannet år igjen av kontrakten.

– Han har skrevet en fornyet avtale med oss og fått nye betingelser. Han blir i Moss ut denne sesongen, sa leder i Moss, Hans Jørn Rønningen, til Moss Avis i forrige uke.

Også i angrepsrekka leter Glimt etter forsterkninger. Én aktuell kandidat kan være Fredrikstads amerikanske hurtigtog Brian West. 26-åringen har vært skadet og fått lite spilletid, men herjet mandag mot TIL da han kom inn ved pause. Her avhenger imidlertid alt av om Trond Olsen eller Trond Fredrik Ludvigsen fortsetter i Glimt.

Wests agent bekrefter at flere norske toppklubber er interessert, ettersom kontrakten med FFK løper ut etter sesongen.

Spissen scoret seks mål i fjorårssesongen – tre av dem mot Glimt. På Aspmyra scoret han sine to første eliteseriemål, mens han ble matchvinner i høstkampen i Fredrikstad (1-0).

(ANB)