Østtyske mindreårige ble dopet

Innrømmelse fra idrettsleder.

|||For første gang legger en høytstående østtysk idrettsleder kortene på bordet og innrømmer systematisk dopingmisbruk i regimet.

I boken «To sider av medaljen», som utgis torsdag, forteller Thomas Köhler om virkeligheten bak de enorme idrettsbragdene som ble oppnådd blant landets 16 millioner innbyggere.

Den tidligere visepresidenten i paraplyorganisasjonen DTSB, som var øverste idrettsmyndighet i Øst-Tyskland, satte i system et omfattende dopingprogram for sine toppidrettsutøvere - inkludert mindreårige - fra tidlig på 1970-tallet.

- Om utøvere fra Øst-Tyskland skulle forbli konkurransedyktige, fantes intet annet valg enn å bruke dopingmidler, forteller Köhler i boken.

Han skylder på at andre nasjoner også jukset på samme måte. Köhler hevder at dopingmidler var én av flere «støttemetoder» som ble benyttet av toppidrettsutøvere under streng kontroll av idrettsledere og leger.

Mindreårige skal ha blitt satt på dopingprogrammer i enkelte idretter som svømming. Han hevder at alle utøvere som deltok i programmet, samtykket i dopingmisbruket.

Republikken eksisterte mellom 7. oktober 1949 og 3. oktober 1990. Den omfattende og systematiske dopingkulturen ble først avdekket etter murens fall.

De ulovlige metodene gjenspeilet resultatene landets idrettsstjerner oppnådde i OL.

I 1968 (Mexico by) sanket DDR 25 medaljer.

I 1972 (München) 66 medaljer.

I 1988 (Seoul) 102 medaljer.

(NTB-DPA)