Otterbu nummer 28 i maraton

Kirsten Melkevik Otterbu endte på 28. plass i dagens VM-maraton i Helsingfors.

35-åringen fra Fana hadde det veldig tungt på den siste mila, og kom i mål på tiden 2.35,08 – godt i overkant av det hun hadde tatt mål av seg til i sitt livs andre maratonløp.

Vestlendingen åpnet i hardeste laget, og det straffet seg på slutten. Den første halvmila gikk unna på 16,59, og det var et halvt minutt for fort til å kunne nå målet hun hadde satt seg om å løpe under 2,30.

I sitt livs første maratonløp, i Hamburg i april, løp hun på 2.33,09.

Endelig lyktes Paula Radcliffe i å ta en stor internasjonal tittel. Den 31 år gamle engelske langdistansejenta med den karakteristiske stilen, har gjort mange forsøk, men som oftest mislykkes.

Riktignok har hun tre VM-titler i halvmaraton og to i terrengløp – i tillegg til at hun ble europamester på 10.000 meter i München 2002 – men selve prikken over ien har manglet. Den smakte ekstra godt med tanke på kollapsen under fjorårets OL i Aten, som ble et gedigent mareritt for henne.

Slett ikke rart det falt en og annen gledeståre da det meget velfortjente gullet var i boks.

Radcliffe ledet maratonløpet i den finske hovedstaden så å si fra start til mål, disponerte kreftene riktig og satte ny mesterskapsrekord med 2.20,57. Riktignok gikk rumenske Constantina Tomescu hardt til angrep på henne midtveis i løpet, men kreftene hennes tok slutt på de siste 15 kilometerne, og hun måtte nøye seg med bronse, slått med mye over to minutter av vinneren.

Sølvet gikk til Catherine Ndereba fra Kenya, som ble klokket inn på 2.22,01, ett minutt og fire sekunder bak verdensmester Radcliffe.

(ANB)

VM-DEBUT: Kirsten Melkevik Otterbu kom seg gjennom VM-maratonen og endte på 28. plass.