Ottesen blir kombinertsjef i USA

Lasse Ottesen var aktuell som hopptrener for de norske kombinertløperne, men velger å bli i USA.

Der blir han nå hovedtrener for kombinert, og det amerikanske skiforbundet ønsker at han blir helt fram til OL i Vancouver i 2010.

– Det er litt langt fram, så jeg ønsker ikke å binde meg for så lenge. Jeg går inn på en ansettelseskontrakt for et og et år om gangen, med mulighet for forlengelse. Så får vi se hva som skjer de nærmeste årene, sier Lasse Ottesen til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Romerikingen har vært hopptrener for de amerikanske kombinertløperne i to sesonger. Nå tar han over som såkalt head coach, det som tilsvarer sportssjef her hjemme. Den rollen skal han kombinere med fortsatt å være hopptrener.

Ottesen etterfølger dermed Bård Jørgen Elden som hovedansvarlig for det amerikanske kombinertlandslaget. I praksis har han vært det også mesteparten av sesongen som gikk, i og med at Elden gradvis har trappet ned.

Vesentlig bedre tilbud

– Jeg gleder meg til å gå løs på denne jobben, som blir en stor utfordring og en nyttig erfaring. Og jeg har fått et tilbud som er vesentlig bedre enn det jeg har hatt til nå, opplyser Ottesen, og tenker da både på sine egne økonomiske betingelser og at det skal tilføres økte ressurser til hele laget. Det er tydelig at USA satser på å gjøre en god figur også i de nordiske skidisiplinene når neste OL skal gå på det amerikanske kontinentet, nærmere bestemt i nabolandet Canada.

Ottesen skal for øvrig besøke den neste OL-byen allerede til uka. Vancouver blir møtestedet når sesongen som gikk skal evalueres og den neste skal planlegges. I påsken er han på plass i Park City, der det amerikanske skiforbundet har sitt hovedkvarter, for mer detaljerte sesongforberedelser.

I møte med NSF

Men om betingelsene er gode i USA, har det sine ulemper for en småbarnspappa å ha arbeidsplassen så langt unna. På grunn av den store reisebelastningen vurderte Aurskog-karen å vende hjem til Norge i stedet.

Derfor fattet han stor interesse da han ble innkalt til et møte i Norges Skiforbund i forrige uke, som en aktuell kandidat til en stilling som hopptrener for det norske kombinertlandslaget.

– Hadde jeg fått tilbudet, ville jeg så avgjort ha vurdert det. Men det later til at de går for en annen kandidat enn meg, og dessuten et annet opplegg enn det jeg ønsket meg. Derfor blir det fortsatt USA på meg, sier Lasse Ottesen, som imidlertid ikke legger skjul på at han både har lyst til og ambisjoner om en norsk trenerjobb på sikt.

(ANB)

OVERTAR FOR ELDEN: Lasse Ottesen blir kombinersjef i USA.