KRITISK: Håvard Klemetsen var alt annet enn fornøyd med forholdene i løypa under det kombinerte langrennet fredag. Nå får han forsikringer om at det blir bedre i dag. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
KRITISK: Håvard Klemetsen var alt annet enn fornøyd med forholdene i løypa under det kombinerte langrennet fredag. Nå får han forsikringer om at det blir bedre i dag. Foto Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Ottesen etter kritikken: - Vi kan ikke lage løypa sånn at bare Håvard er fornøyd

Gir forsikring.

FALUN (Dagbladet): De norske kombinertgutta skaffet seg et glimrende utgangspunkt etter hoppdelen av lagkonkurransen i formiddag, og går ut 28 sekunder bak ledende Tyskland i langrennsdelen.

Det gode utgangspunktet er mye takket være Håvard Klemetsen, som dro til med et superhopp på 101 meter.

36-åringen jublet vilt etter kjempehoppet, noe som sto i sterk kontrast til humøret hans etter 5. plassen i fredagens åpningsrenn.

- Nedprioritert Da var nemlig veteranen rasende på grunn av den løse og våte langrennsløypa i Falun.

- Det hjalp ikke noe at de kjørte rundt med skuter et kvarter før start så det skulle se pent ut. Det er helt latterlig. De burde enten ha stengt løypa - de kan ikke ha trening og skitesting her hele dagen før et renn - eller så burde de ha lagt på kjemikalier noen timer før, sa han.

- Jeg vet ikke om dette er oss som nedprioriteres i forhold til langrenn, men de kan ikke ha løypa åpen hele dagen når vi skal gå klokka fire, la han til.

Kaldere I natt har det vært litt kaldere enn natt til fredag, men Lugnet skistadion har badet i sol i hele ettermiddag.

FORSIKRER: FIS´ renndirektør for kombinert, Lasse Ottesen, er sikker på at forholdene blir langt bedre under dagens kombinertstafett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
FORSIKRER: FIS´ renndirektør for kombinert, Lasse Ottesen, er sikker på at forholdene blir langt bedre under dagens kombinertstafett. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

Renndirektør for kombinert i FIS, tidligere storhopper Lasse Ottesen, ønsker imidlertid å forsikre Klemetsen og de andre hopperne om at det kommer til å bli akseptable forhold under det kombinerte langrennet i ettermiddag.

- Naturen har hjulpet oss med tanke på at det har vært minusgrader i natt. I tillegg har vi stengt løypa i hele dag, både for kombinert og langrenn. Den åpnet først klokka 14, men bare for kombinertløperne. Selv stadiondelen er selvfølgelig åpen på grunn av lagsprinten i langrenn, men vi håper at den delen av løypa ikke sprekker opp for mye, sier Lasse Ottesen til Dagbladet.

Samarbeid Renndirektøren tror kombinertløypa skal være kompakt og fin når løperne starter klokka 16. Han avviser imidlertid Klemetsens påstand om at kombinert nedprioriteres.

- Sånn er det ikke. Løypa har vært stengt hele dagen så langt, altså bortsett fra den delen som brukes i langrennssprinten. Ellers har ingen langrennsløpere tilgang til kombinertløypa. Vi samarbeider forøvrig godt med langrenn, og vi jobber for å lage best mulig forhold for begge grenene gjennom VM, sier han.

- Hva hvis det blir varmere igjen til uka?

- Vi følger utviklingen værmessig og føremessig hele tida, og tar avgjørelser dag for dag og time for time.

- Ikke bare for Håvard - Fikk du med deg Klemetsens kritikk?

FORNØYD: Håvard Klemetsen leverte et superhopp i formiddag. Foto Hans Arne Vedlog  / Dagbladet
FORNØYD: Håvard Klemetsen leverte et superhopp i formiddag. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Ja, men vi kan ikke lage løypa sånn at bare Håvard er fornøyd. Vi skal lage best mulig forhold for alle. Når det er sagt, så kan vi ta litt kritikk på at løypa var åpen hele dagen før rennet fredag. Det hjalp ikke at det var varmt hele dagen.

- Jeg registrerte at både Håvard og noen av de norske var kritiske, men ingen andre sa fra på samme nivå. Håvard er heller ikke tyngre enn de som var foran ham på lista, sier Ottesen til Dagbladet.

Norge er altså på 5. plass etter hopprennet i formiddag, 28 sekunder bak ledende Tyskland.

De norske gutta går ut i denne rekkefølgen når langrennsdelen av den kombinerte lagkonkurransen begynner klokka 16:

Magnus Moan, Håvard Klemetsen, Mikko Kokslien, Jørgen Graabak.

Følg all utviklingen fra Falun i Dagbladets VM-studio!